Bakanlıktan Sıkı Ramazan Denetimi!

Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerince, etiketsiz satılan 717 kilogram sucuk ve 640 kilogram süt ürününe el konuldu.

Bakanlıktan Sıkı Ramazan Denetimi!

Bakanlıktan Sıkı Ramazan Denetimi! Alışveriş merkezlerinde yöresel ürün adı altında satılan etiketsiz sucuk, peynir ve tereyağlarına el konuldu.

DENETİMLER HIZ KAZANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı Türkiye genelinde Ramazan ayına yönelik denetimlerine hız kazandırdı. Ülke genelinde 7 bin 500 gıda sahada denetlenirken, uygunsuz gıda satışı yapan işletmelere idari para cezası verildi.

DİYARBAKIR’DA ARALIKSIZ DENETİMLER

Diyarbakır’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri kentteki gıda satış noktalarında ‘açık olarak’ satılan ürünler ile birlikte ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol etti. Çalışmalarda bazı işletmelere idari para cezası uygulandı.

AÇIK SATILAN ÜRÜNLERE EL KONULDU

Ankara’da ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri kentteki alışveriş merkezlerinde ‘açık olarak’ satılan ürünlere yönelik çalışma başlattı.

İzinsiz olarak gıda satışı yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, etiketsiz satılan toplam 717 kilogram sucuk, 332 kilogram peynir ve 308 kilogram tereyağına el koydu.

Etiketli satışa sunulan zeytinyağı ve tereyağlarından ise numuneler alındı. Denetimler sonucu işletmelere idari para cezası uygulandı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz