Görüş Bildir

Balıkesir’de anma etkinliği düzenlendi

Ankara'daki terör saldırısında ölenler için Balıkesir'de anma etkinliği düzenlendi. Ölenlerin her biri için Yeşilli Meydanı'nda mum yakıldı, karanfil bırakıldı.

Balıkesir’de anma etkinliği düzenlendi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Balıkesir Şubeler Platformu öncülüğünde, Ankara'daki terör saldırısında ölenler için Yeşilli Meydanı'nda Anma etkinliği gerçekleştirildi. saldırıda ölenler için meydanda 102 mum yakıldı. Mumlarla 'barış' yazan yaklaşık 200 kişilik grup, ölenler için saygı duruşunda bulundu. Ayrıca mumların yanına ölen her bir kişi için karanfil bırakıldı. Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül, açıklama yaptı

"BOMBALI saldırı YAPILACAĞI' İHBARI DOĞRU MU? SORUSU

Ülke tarihinin en büyük katliamının 10 Ekim'de başkent Ankara'da gerçekleştirildiğini söyleyen Sarıbülbül, "Saldırganların hedefi emektir, barıştır, demokrasidir. Ancak yılmayacağız, sinmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz" dedi. Patlamadan önce toplanma noktasında bir tek polisin olmadığını, patlamanın ardından onlarca polisin TOMA'lar eşliğinde ortaya çıktığını, ambulansların çok geç geldiğini, kan anonsu yapanlardan yaralı taşıyanlara karşı herkesin hedef gösterildiğini öne süren Sarıbülbül, "Bu mitinge üç gün önceden 'bombalı saldırı yapılacağı' ihbarının geldiği haberleri doğru mudur? Böylesine ciddi bir ihbar neden Tertip Komitesi ile paylaşılmamıştır. Başta 1 Mayıs olmak üzere yaptığımız birçok eylemi 'ihbarlar yapıldığı' iddiasıyla yasaklayanlar, bu kanlı saldırıya karşı neden en küçük bir önlem almamışlardır?" sorusunu yöneltti. Tüm çabalara karşın gerçeklerin üstünün örtülemediğini, örtülemeyeceğini söyleyen Sarıbülbül, sözlerini şöyle tamamladı:

"10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, Ankara'nın kirli, karanlık dehlizlerine hapsedilmesine izin vermeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun, emek, barış ve demokrasi mücadelemizden geri adım atmayacağız. Bizler arkadaşlarımızın anısını ve mücadelesini yaşatmayı sürdüreceğiz."

Açıklamanın ardından topluluk, sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi