Balon imalathanesinde patlama!

Merkez Bağlar ilçesinde meydana gelen patlamada bir kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. İmalathanenin korsan olduğu belirlenirken, soruşturma açıldı.

Balon imalathanesinde patlama!

Merkez Bağlar ilçesinde, izinsiz olarak balon imalatı yapılan bir atölyede, helyum gazı dolu tüpün patlaması sonucu 1 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

UÇAN BALON İMALATHANESİ

Merkez Bağlar ilçesi Cezaevi Semti'ndeki 563'üncü Sokak'taki bir apartmanın zemin katında, uçan balon imalatı yapılan bir atölyede sabah saat 11.30 sıralarında patlama meydana geldi. Büyük korkuya yol açan patlama sonucu atölyede çalışan 4 kişi ile o sırada sokaktan geçen bir kişi olmak üzere toplam 5 kişi yaralandı. Patlama sonrasında olay yerine gelen ambulanslarla yaralılar il genelindeki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ağır yaralanan ve özel bir hastaneye kaldırılan Hamdullah Altınboğa, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Patlamada yaralanan 4 kişinin tedavileri sürüyor.

PATLAMA HASARA YOL AÇTI

Patlamanın etkisiyle iş yeri kullanılamaz hale geldi, çevredeki ev ve iş yerlerinde de hasar oluştu. Güvenlik güçlerince çevrede güvenlik önlemi alındı. Olay yerinde polis ekiplerince inceleme yapıldı.

ENİYET MÜDÜR ASLAN BÖLGEDE

Patlama sonrası olay yerine gelen Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, patlamanın meydana geldiği işyerinde uçan balon imalatı yapıldığını ve bu işyerinin korsan üretim yaptığını söyledi. Aslan, patlamada, biri sokaktan geçen bir vatandaş olmak üzere toplam 5 kişinin yaralandığını belirterek, olayla ilgili araştırmaların başladığını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz