Baluken: Yetkiyi kullanacağız!

HDP Grup Başkanvekili Baluken, seçim hükümeti çalışması ile alakalı konuştu. CHP’nin tavrı sonrası HDP’nin de tavır değiştirip değiştirmeyeceği sorusu üzerine İdris Baluken; “HDP, diğer siyasi partilere göre siyasi tavır belirleyecek bir parti değil” ifadelerini kullandı.

Baluken: Yetkiyi kullanacağız!

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Seçim hükümeti çalışması için Anayasa'nın vermiş olduğu yetkiyi kullanacağımızı ve halkımızın yüzde 13 oyunun bize verdiği görevi yerine getireceğimizi ifade ettik" dedi.

Sümerpark'ta partisince düzenlenen toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Baluken, hükümet kurma sürecinin devam ettiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümet kurma görevini CHP'ye vermesi gerektiğini söyledi.

Partilerinin seçim hükümetine yönelik yaklaşımına da değinen Baluken, "Seçim hükümetiyle ilgili MYK'da alınan kararı daha önce kamuoyu ile paylaştık. Seçim hükümeti çalışması için Anayasa'nın vermiş olduğu yetkiyi kullanacağımızı ve halkımızın yüzde 13 oyunun bize verdiği görevi yerine getireceğimizi ifade ettik" diye konuştu.

Baluken, herhangi bir siyasi partiye göre parti olarak konum almadıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Dün CHP'nin aldığı karar üzerine HDP'nin kararını değiştirip değiştirmediği yönünde bir soru işareti oluştu. HDP, diğer siyasi partilere göre siyasi tavrını belirleyecek, politikasını şekillendirecek bir parti değil. Bu nedenle MYK'da alınan karar geçerli. Dışarıdan herhangi bir şekilde karar süreçlerimize müdahale anlamında hiçbir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. "

- Çözüm Süreci

HDP heyetinin İmralı'ya gitme konusunda bir talebinin olup olmadığı yönündeki soruya Baluken, meselenin heyetlerin adaya gidip gitmemesi olmadığını savundu.

Meseleyi eşit koşullarda müzakere mekanizmalarının devreye girip girmemesi olarak gördüklerini belirten Baluken, "Biz, bu sorunun masada müzakere edilerek, anlaşmaya varılarak, demokratikleşme adımları atılarak çözüleceğini söylüyoruz" dedi.

Son günlerde yaşanan terör olaylarına değinen Baluken, Türkiye'nin bir iç savaşa sürüklenmek istendiğini iddia etti.

Bugüne kadar Türkiye'nin acilen kalıcı bir barışa ihtiyacının olduğunu ifade ettiklerini dile getiren Baluken, bugün de aynı çağrıyı yaptıklarını aktardı.

Baluken, herkesi demokrasi, barış ve özgürlük etrafında kenetlenmeye, kalıcı barışı inşa etmeye davet ettiklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler