Görüş Bildir

Baraj yoluna bomba

Kars'ın Kağızman İlçesi Karakurt mevkiinde PKK'lıların araç yakmasının ardından trafiğe kapatılan yolda mayına basan bir asker şehit oldu. PKK tarafından, Silvan ilçesi Boyunlu grup yolunda bir menfeze yerleştirilen 4 adet büyük tüpe bağlanmış bomba fünye ile patlatılarak büyük bir facianın eşiğinden dönüldü.

Baraj yoluna bomba

Silvan Barajı'na giden yol üzerinde bulunan Boyunlu yolunda bomba ihbarı alan güvenlik güçleri bölgede inceleme yaptı. Yapılan incelemelerde 4 büyük tüpe bağlı toplam 145 kilogram ile desteklenmiş uzaktan kumandalı büyük bir bomba düzeneği tespit edildi. Yolu trafiğe kapatan ve çevrede geniş güvenlik önlemleri alan Silvan Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerine bomba imha uzmanlarını çağırdı. Güvenlik güçleri vatandaşların yaklaşmaması konusunda uyarıda bulunarak bombayı fünye ile patlattı.

BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜ İLE PATLADI

Bir düzeneğe bağlı 4 piknik tüpü uzaktan kumanda ile patlatılmasını önlemek için sinyal kesicilerin yerleştirilmesinin ardından bomba imha uzmanları patlayıcılara fünye yerleştirdi. Bomba düzenekleri ayrı ayrı fünyelerle patlatıldı. Büyük bir gürültü ile imha edilen patlayıcılar, derin çukur açtı.

YOL 6 SAAT KAPALI KALDI

Patlayıcıya müdahale sırasında çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, yaklaşık 6 saat kapalı kalan grup yolu bombanın imha edilmesinin ardından yeniden trafiğe açıldı. PKK'lıların yerleştirdiği bombanın tahrip gücünün yüksek olduğu ve mayına dayanıklı olarak bilinen zırhlı araçları bile imha edecek güçte olduğu belirtildi.

ASKER MAYINA BASTI         

Kars’ın Kağızman ilçesinde mayına basan Jandarma Uzman Çavuş Ali Gökçe şehit düştü.  Kars Valisi Günay Özdemir, Karakurt mevkiinde arama tarama çalışmaları yapılan bölgede PKK'lılar tarafından yola döşen mayına basan bir jandarmanın şehit düştüğünü bildirdi. Arama yapılan yerde PKK’lıların araç yakmasının ardından yol trafiğe kapatılmıştı.Şehit haberi baba ocağına kör ateşi düşürdü Oğullarının şehit olduğu haberini alan şehidin babası ve diğer aile fertlerinin feryatları çevreyi inletti.

RÜYAMDA AĞLIYORDU

Baba Mehmet Gökçe, ağlayarak oğlunu rüyasında gördüğünü anlattı. Baba Gökçe “Rüyamda oğlumu gördüm. ‘Oğlum burada ne yapıyorsun’ dedim ‘Baba nöbet tutuyorum’ dedi. ‘Gel gidelim’ dedim. ‘Baba sırtımda çelik yelek var, elimde de silah, beni vuramazlar, bir şey olmaz.’ dedi” şeklinde rüyasını anlattı.

HAKKARİ'DE YOL KAPATTILAR

Hakkari-Çukurca karayolunun 40'ıncı kilometresinde bulunan Şine köprüsü yakınlarında 2 gün önce elektrik direklerini devirip, hendek kazarak yolu kapan, kimlik kontrolu yapan PKK'lılara yönelik sabahın erken saatlerinden itibaren operasyon başlatıldı. Karadan ve havadan başlatılan operasyonlara Kobra tipi helikopterleri de eşlik etti. Bomba imha uzmanlarının da bölgeye gönderildi.

BÖLÜĞE HAVAN SALDIRISI

Irak sınırındaki Umurlu Köyü’nde bulunan 34'üncü Hudut Sınır Tabur Komutanlığı’na bağlı Umurlu 34'üncü Jandarma Bölüğü'ne, bir grup PKK’lı tarafından sabah saatlerinde Kuzey Irak tarafındandaki Balkaya Dağları'ndan havan ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Atılan havan mermileri jandarma bölüğünün yakınına düşerken, güvenlik güçleri saldırıya anında obüs, havan topları ve ağır silahlarla karşılık verdi.

NUSAYBİN'DE YOL KAPATTILAR

Nusaybin'de Devrim ile Abdülkadir Paşa Mahallesi'ni birbirine bağlayan hastane yolundaki köprüde dün gece toplanan YDG-H üyeleri yola barikat kurarak köprüyü trafiğe kapattı. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda zırhlı polis panzeri sevk edildi. Polis, yüzleri maskeleri gruba göz yaşartıcı gaz bombaları ve basınçlı su ile müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericiler ise polise taş ve molotof kokteylleriyle karşılık verdi. Polis panzerleri göstericilerin kaçtığı ara sokaklara ise kazılan hendeklerden dolayı giremeyerek ana arterlerden gruba müdahaleyi sürdürdü.

MARDİN'DE TRAFOYA SALDIRI

Mardin il merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulunan Diyarbakır karayolu üzerindeki Dicle Edaş'a ait elektrik dağıtım tarafosuna saat 00.35 sıralarında roketatar ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. 2 özel güvenlik görevlisi ile 1 işçinin görev yaptığı trafo arızalandı. Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, trafonun bulunduğu bölgeye sevk edilen Jandarma Özel Harekat ve komando timleri bölgede operasyon başlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi