Baraja karşı yürüyüşe izin yok

Silvan'da baraj yapımı çalışmaların durdurulmasını isteyen HDP'li grubun izinsiz yürüyüşüne polis müdahale etti.

Baraja karşı yürüyüşe izin yok

Diyarbakır’da bir grubun, Silvan Barajı inşasının yapımı ve Geliya Goderna Vadisi'nin sular altında kalmasını protesto etmek amacıyla yapmak istediği yürüyüşe polis izin vermedi.

Amed Ekoloji Meclisi ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi öncülüğünde, Silvan Barajı'nın yapımı ve Geliya Goderna Vadisi'nin sular altında kalmasını protesto etmek amacıyla kalabalık bir grup, Silvan Belediyesi önünde bir araya geldi. Kalabalık, Geliye Goderne bölgesine gitmek için yola çıktı.

GRUP YÜRÜMEK İSTEDİ

Grubun önü Boyunlu grup yolu üzerinde TOMA eşliğinde kurulan polis barikatı ile kesildi. Eylemlerini sürdürmekte kararlı olan vatandaşlar, polis yetkilileri ile HDP, BDP Amed Ekoloji Meclisi üyeleri arasında görüşmeler yapıldı. Görüşmelerde polis, valilik talimatıyla yürüyüşe kesinlikle izin verilmeyeceğini belirtirken, kalabalık barikatı önünde oturma eylemi başlattı.

POLİS İZİN VERMEDİ

Barikatın kaldırılmaması üzerine grup, araçlara binerek Silvan'a geri döndü. Silvan’a geri gönen kalabalık Kaniya Navin Parkı'nda bir basın açıklamasını yaptı. Basın açıklamasında Amed Ekoloji Meclisi Sözcüsü Gültekin Akdeniz, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek ile Sakine anne olarak bilinen Sakine Arat, birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından kalabalık sesiz bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz