Görüş Bildir

Bari Çocuklarımız İyi Komşu Kalsın

BDP'ye yakınlıklarıyla bilinen 169 Sivil Toplum Örgütü, ortay açıklamalarıyla hükümete eleştirir getirirken, bildiri de imzası olan bazı STK'lar ise yaptıkları açıklamada kendilerinden habersiz isimlerinin yazıldığını bildirdi.

Bari Çocuklarımız İyi Komşu Kalsın

Aralarında, GÜNSİAD, Baro ve İHD'nin bulunduğu 169 Sivil Toplum Örgütü'nün, Başbakan Erdoğan'a yönelik yaptığı yazılı basın açıklaması, tartışma yaratırken isimleri yazılan bazı STK'lar, bildiriye imza atmadıklarını söylemeleri dikkat çekti. Bildiride, Başbakan Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Ülkenin Başbakanı olarak bu ülkede kardeşçe ve eşit haklara sahip olarak yaşamayı gerçekleştiremiyorsanız, bari çocuklarımız iyi komşu kalsınlar" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın bugün gerçekleştireceği Diyarbakır gezisi öncesi, Diyarbakır'da aralarında Baro, İHD, KESK'e bağlı Şube ile GÜNSİAD'ın yer aldığı 169 sivil toplum örgütü temsilcisi Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde (GGC) yaptığı basın açıklaması yaptı.

ÇOCUKLARIMIZ İYİ KOMŞU KALSIN

Sivil toplum örgütleri adına konuşan Biyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, Türkiye ve bölge kamuoyunun, Başbakan Erdoğan'ın önceki Diyarbakır ziyartlerine anlam yüklediğini belirterek, "Türkiye ve bölge kamuoyu Diyarbakır'a önceki tarihlerde gelişlerinize anlam yüklemekteydi. Ancak bu gelişinize kamuoyunun önem ve anlam yükleme koşullarından uzak olduğunu söylemeliyiz" dedi. Son birkaç yıldır Güneydoğu'da sıkıntılı gelişmelerin yaşandığını söyleyen Aktar şöyle konuştu:

KÜRT MESELESİNİN ÇÖZÜMÜ

"Yaygın tutuklamalar, askeri operasyonlar, Uludere katliamı gibi olaylar, zaman zaman bazı kabine üyelerinin kullandıkları üslup Kürt toplumunda ciddi kırılmalara yol açmıştır. Tüm bu gelişmeler birlikte yaşama duygusunu zayıflatmakta, devlete olan güveni ciddi oranda zedelemektedir. Sayın Başbakan, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı ve ülkenin en güçlü siyasi aktörü olarak 2005 yılında Diyarbakır'a yaptığınız gezideki konuşmanızı hatırlamanızı, Kürt meselesinin asli muhatabı olan Kürt halkı ile çözüm aramanızı diliyoruz. Mevcut tutumun sürmesi halinde, düşünmek bile istemediğimiz gelişmelerin yaşanmasından duyduğumuz kaygıyı bir kez daha hatırlatarak, diyaloğu dışlayan dil ve üsluba ortak olmayacağımızı ve kabul etmediğimizi ifade ediyoruz. Ülkenin Başbakanı olarak bu ülkede kardeşçe ve eşit haklara sahip olarak yaşamayı gerçekleştiremiyorsanız, bari çocuklarımız iyi komşu kalsınlar."

GÖRÜŞLERİ ALINMADAN İSİMLER YAZILDI

Öte yandan, 169 STK'nın isminin yazıldığı bildiriye, adları geçen bazı sivil toplum örgütü temsilcileri tepki göstererek, "Bilgimiz dışında adımız yazılmış" demeleri ise dikkat çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi