'Barış için dua ediyoruz'

Nakşibendi Tarikatı'nın Şeyhi Ömer Faruk Seyda, gazetecilere 'Çözüm sürecini' değerlendirdi.

'Barış için dua ediyoruz'

DİYARBAKIR-Güneydoğu'da binlerce müridi bulunan Nakşibendi Tarikatı'nın Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde oturan Şeyhi Ömer Faruk Seyda, Kale Mahallesi'ndeki Seyh Seyda Camii'nde gazetecilere 'Çözüm sürecini' değerlendirdi. Seyda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yakından tanıdığını ve birkaç kez görüştüğünü anlatırken, Kürt sorununu çözecek tek kişi olarak nitelendirdi. Her Müslümanın barıştan yana olması gerektiğini belirten Seyda, şunları söyledi:

"Bu; dinimizin emri, insanlığın gereğidir. Çünkü insan; ahlakıyla insandır. Barış için geç kalınmış olmasına rağmen yine de olması gerekiyor. Zararın neresinden dönersek kardır. Barış görüşmeleri çok iyi girişimlerdir. Barış, insanların huzurlu, mutlu bir ortamda yaşaması demektir. Onun için gereklidir. Huzur, insanların emniyeti, can güvenliği olmazsa ahireti için de çalışamaz. Bir Müslüman ve insan olarak bu girişimleri destekliyoruz ve dua ediyoruz. Allah, tamamına erdirsin. Kardeşlik, dostluk havası ile bundan sonraki hayatımız ve bizden sonra gelecek insanlara barış hakim olsun. Barışın iması bile bölgedeki havayı değiştirdi. Kime sorsanız herkes, huzur güven, can güvenliği istiyor. Bizden sonra gelecek nesillere güzel bir Türkiye bırakalım."

"BARIŞ İÇİN DUA EDİYORUZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yakından tanıdığını ve Belediye Başkanlığı yaparken bir kez görüştüğünü belirten Seyda, şöyle konuştu: "Allah, ondan razı olsun. Yaptığı bu girişim bizi sevindiriyor. Bir Müslüman, namaz ehli olarak seviniyoruz. Çok güzel şeyler de yapıyor. Güzel hizmetleri var. İnsanlar da bunu görüyor, bunun farkındalar zaten. İnsanlar elini vicdanına koymalı."

Kaynak: Diyarbakır Söz