Baro Başkanı da arbedenin ortasında kaldı

Çağlayan Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi olayından sonra alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde avukatlara da uygulanan aramaya karşı hukukçuların tepkisi dinmiyor...

Baro Başkanı da arbedenin ortasında kaldı

Çağlayan Adliyesi'ndeki üst aramasına itiraz eden avukatlarla emniyet güçleri arasında çıkan arbedede İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal da bu uygulamaya maruz kaldı.

Avukatların aramasına tepki veren avukatlara İstanbul Barosu Avukat Hakları Masası'ndan verilen "Aramadan değil taramadan geçiriliyorsunuz" cevabı avukatları çileden çıkardı.

Bugün de Adliyeye giren avukatlar, üst aramasına karşı çıkınca olaya çevik kuvvet müdahale etti. Baro Başkanı Ümit Kocasakal da polisin müdahalesine maruz kaldı.

Adliye girişinde el dedektörüyle aranmayı reddeden avukatlar, Adalet Sarayı'nın C kapısı girişinde toplanmaya başladı. Özel güvenlik görevlileri avukatların önünde etten duvar örerken arkada da sivil polisler bekledi. X-Ray cihazını kaldırıp içeri girmek isteyen avukatlarla emniyet güçleri arasına arbede çıktı. Çevik kuvvetin müdahale ettiği olayda avukatlarla polis kalkanlarıyla itilerek binanın dışına çıkarıldı.

Gerginliğin bitmemesi üzerine adliyeye gelen Baro Başkanı Ümit Kocasakal da olayların ortasında kalınca duruma tepki gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler