Baro başkanı tutukandı

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Siirt Baro Başkanı Mehmet Cemal Acar ve akademisyenlerin de bulunduğu 23 kişi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Baro başkanı tutukandı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Siirt Baro Başkanı Cemal Acar tutuklandı.

FETÖ KAPSAMINDA

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, örgütün Siirt Adliyesi ve E Tipi Cezaevi yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan Baro Başkanı Acar, emniyetteki işlemleri ardından savcılığa sevk edildi.

Savcılıktaki ifadesinden sonra mahkemeye çıkarılan Acar, tutuklandı. Acar'ın, kriptolu mesajlaşma sistemi "ByLock" kullandığı öğrenildi.

EMEKLİ İMAM DA

Buarada FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, emekli imam Suat Gözütok'u, İstanbul'dan deniz otobüsüyle Yalova'daki yazlığına gideceği ihbarı üzerine, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Yalova İskelesi'nde gözaltına aldı. Emniyetteki ifadesinin ardından Siirt'e gönderilen Gözütok, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Gözütok'un kriptolu mesajlaşma sistemi "ByLock" kullandığı öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında Baro Başkanı Mehmet Cemal Acar ve akademisyenler, emniyet, adliye, milli eğitim başta olmak üzeri bir çok kamu kurumunda çalışan 23 kişi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Siirt Valiliği tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce FETÖ/PDY terör örgütüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda; İçerisinde Siirt Baro Başkanı, Siirt Üniversitesinde görevli öğretim görevlileri, emniyet, adliye, milli eğitim ve diğer kamu kurumlarında görevli şahıslarında bulunduğu 72 şahıs görevlilerimizce yakalanarak gözaltına alınmış ve emniyetteki işlemlerinin ardından Adli Mercilere sevk edilmiş olup; Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan ifadelerinin ardından sevk edildikleri Siirt Sulh Ceza Hâkimliği tarafından 23 şüpheli şahıs tutuklandı. Şüpheli 40 şahıs hakkında adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi. Şüpheli 1 şahıs ise savcılıkça alınan ifadesi sonrasında serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 8 şüpheli şahsın Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri ise devam etmektedir" denildi.

MUŞ'TAKİ OPERASYON

Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 14 şüpheli, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılıktaki sorgu sonrasında mahkemeye sevk edilen 4'ü öğretmen 6 zanlı tutuklandı. 8 kişinin sorgusu ise sürüyor. Bu arada, kentte aynı soruşturma kapsamında 3 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

VAN'DA FETÖCÜ SAĞLIKCILAR

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü ekipleri çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında doktorların da bulunduğu 18 sağlık çalışanı gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpehelilerin emniyetteki sorguları sürüyor.

SODES OPERASYONU

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca, yürütülen terör örgütü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında; SODES projeleri için devletten alınan desteği FETÖ’yle bağlantılı vakıf ve derneklere aktardığı ileri sürülen kişilerin yakalanması için; Şanlıurfa, Gaziantep, Siirt, Aydın, Ankara, Tunceli, Kayseri, Diyarbakır, Uşak ve Hatay'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, dernek ve vakıf üyesi 21 şüpheli gözaltına alındı.

SODES kapsamında 45 proje için 5 milyon 751 bin 826 lira destek alan şüphelilerin bu paranın 894 bin 413 lirasını FETÖ/PDY terör örgütü hesaplarına direkt aktardığı, 4 milyon 857 bin 412 lirasını ise projede görevlendirdiği örgütle bağlantılı kişilere verdiği öne sürüldü.

Sorgulaması tamamlanan şüpheliler, bu sabah sağlık kontrolünden geçirildikten sonra polis eşliğinde adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz