Barolardan ortak açıklama: Yaşam hakkına yönelik saldırıyı kınıyoruz

Diyarbakır Barosu, sosyal medya hesabından Taksim'de yaşanan saldırıyı kınadı. Bölgede bulunan 15 baronun ortak açıklamasında, "Yaşam hakkına yönelik ve sivil vatandaşları hedef alan bu tarz saldırılar amacına ulaşamayacaktır. Toplumun güvenlik içinde yaşama arzusunu hakim kılmak hukuk devletinin bir gereğidir" denildi.

Barolardan ortak açıklama: Yaşam hakkına yönelik saldırıyı kınıyoruz

İstiklal Caddesi’nde dün meydana gelen ve 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiği 81 vatandaşımızın da yaralandığı terör saldırısına tepkiler tepkiler sürüyor.

Bombalı saldırı ile ilgili Diyarbakır Barosu sosyal medya hesabından 15 baronun imzasıyla ‘Yaşam hakkına yönelik saldırıyı kınıyoruz’ ortak bir bildiri yayınladı.

Ortak açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul’da meydana gelen bombalı saldırıda 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 81 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Masum insanlar hedef alınarak gerçekleştirilen menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yaşam hakkına yönelik ve sivil vatandaşları hedef alan bu tarz saldırılar amacına ulaşamayacaktır.

Toplumun güvenlik içinde yaşama arzusunu hakim kılmak hukuk devletinin bir gereğidir. Bu çerçevede biz aşağıda imzası bulunan Barolar olarak, hükümetten benzer saldırıların önlenmesi konusunda gerekli önlemleri almasını, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığını saldırıya ilişkin seri ve etkili bir soruşturma yürütmesini talep ediyor, saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler