Barzani kınadı!

Barzani, PKK'nın Hakkari'de düzenlediği saldırılara tepki gösterip kınarken, PKK ve Türkiye'ye ateşkes çağrısında bulundu.

Barzani kınadı!

HABER MERKEZİ

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, PKK'nın Hakkari'de düzenlediği saldırıları kınayarak, barış görüşmelerinin önünün açılması için iki tarafa da ateşkes çağrısı yaptıklarını söyledi.

BARZANİ AÇIKLAMASI

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Hakkari'nin Şemdinli ve sınır kesiminde 15 günden bu yana devam eden çatışma ve ölüm olayları nedeniyle danışmanı Umed Sebah aracılığı ile yazılı açıklama yaptı.

SALDIRIYA TEPKİ GÖSTERDİ

Kuzey Irak'taki internet sitelerinde yeralan habere göre Barzani'nin PKK'nın Şemdinli saldırısını kınadığını ve barış görüşmelerine başlanması amacıyla ateşkes kararı alması çağrısında bulunduğu ifade edildi. Barzani, "Kavga ve ölüm, sorunları daha da arttırır. Barış ve çözüm için her iki tarafın ateşkes kararı alarak biran önce kavgaya son vermesini umuyoruz" dedi.

TARAFLARA ATEŞKES ÇAĞRISI

Öte yandan yapılan açıklamada yaşanan çatışmalarda ölümlerin sorunun çözümünü değil daha bir çözümsüzlüğü getirdiğini dillendiren Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, çözüm için nitelikli adımların atılması gerektiğini ifade ederek barış için ortak zeminde buluşması gerektiğini söyledi. Son olarak yaptığı açıklamada bu kanın durması için iki tarafında elini taşın altına koyması gerekiyor diyerek PKK ve Türkiye'ye ateşkes çağrısında bulundu.

KÜRT GAZETESİNİN İDDİASI

Öte yandan, Irak’ın kuzeyinde yayın yapan Hawlati Gazetesi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile yaptığı görüşme ile ilgili bir iddiayı ortaya attı. Gazete, Davutoğlu ile Barzani’nin görüşmesinin detayı ile ilgili haberinde, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin partisi KDP ile Türkiye’nin PKK'yı vurmak için anlaştığını yazdı.

BİRLİKTE OPERASYON KARARI

Davutoğlu'nun Irak ziyaretine iki sayfa ayıran gazete, “Davutoğlu Erbil ziyareti sırasında Bölge Başkanı Mesud Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani ile görüşmesinde, Suriye'de yaşanan boşluğun Türkiye'nin güvenliğini tehdit etmesine izin vermeyeceklerini iletti. Görüşmede PKK ve PYD 'nin her hangi bir tehdidinde Bölgesel Kürt Yönetimi ile Türkiye'nin birlikte hareket etmesi ve karşı durması gerektiği vurgulandı. Ve bu konuda taraflar anlaşmaya varıldı” iddiasında bulundu. 

Günlük yayın yapan gazetenin bir başka haberinde ise ‘Yeni Osmanlılar, Barzani’den ne istiyor’ başlığı altında Türkiye hükümetinin yeni siyaseti ile İslam Dünyası ile daha çok yakınlaştığına dikkat çekildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz