Barzani’ye teşekkür

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Yakut'tan depremzedelere yardımlarından dolayı Barzani Yardım Vakfına teşekkür ziyareti

Barzani’ye teşekkür

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mevlüt Yakut, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye'deki yardım çalışmalarından dolayı Barzani Yardım Vakfına teşekkür ziyaretinde bulundu.

Başkonsolos Yakut ve Barzani Yardım Vakfı Başkanı Musa Ahmed, ikili görüşmelerinin ardından basın açıklaması yaptı.

Deprem felaketinin ardından Türkiye’ye 100’ün üzerinde ülkeden yardım teklifi geldiğini belirten Yakut, bu durumun, Türkiye’nin dostlarının ne kadar fazla olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Yakut, "Tabii bunlar arasında en hızlı harekete geçenlerden biri de IKBY (Irak Kürt Bölgesel Yönetimi) ve bölge halkı oldu. Gerçekten Türkiye'nin, Türk halkının, depremzedelerin acılarını yüreklerinde hissettiklerini gördük." ifadelerini kullandı.

TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Depremzedelere yardım konusunda IKBY'de herkesin elinden gelen katkıyı sunmaya çalıştığını vurgulayan Yakut, şöyle konuştu:

"Buradaki en önemli aktörlerden biri de Barzani Yakdım Vakfıydı. Türkiye'ye yardım ekipleri gönderdiler, gıda yardımı yaptılar, çadır kurulumu yaptılar, arama kurtarma faaliyetlerine destek verdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz."

Barzani Yardım Vakfı Başkanı Musa Ahmed de ekiplerinin özellikle Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Adıyaman'da yardım faaliyetlerine devam ettiğini belirtti.

Gönderilen yardımlar dışında bölgedeki barınma ihtiyacına da katkı sunduklarına işaret eden Ahmed, deprem bölgelerine daha fazla yardım göndermeyi istediklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler