Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açılışı tamamlandı

Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ni 20 Nisan'da açılan ilk etabının 2. etabı yarın açılacak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son dakika olarak paylaştığı Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açılışını Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açılışı tamamlandı

Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ni 20 Nisan'da açılan ilk etabının 2. etabı yarın açılacak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son dakika olarak paylaştığı Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açılışını Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı ve  video konferans yöntemiyle katılacağı açıklanırken, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin de online olarak törene katılacağı bildirildi. Peki Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi adı nede çam ve sakura. Çam ve sakura neyi temsil ediyor.

21 Mayıs saat 13.00 'da konferas sistemi ile açılacağı öğrenilen Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin ilk etabı 20 Nisan'da tamamlanmıştı.  Hastaneden görüntülerin yer aldığı videoyu da paylaşan Bakan Koca, "Bu şehir hastanemiz, adeta bir hastaneler şehri. Milletimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

BİNLERCE HASTAYA HİZMET VERECEK

Yapımı tamamlanan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi günde 7 bin hastaya hizmet verecek kapasitede olduğu açıklanırken, hastanenin dayanıklılığı hakkında da bilgi verildi. 789 bin metrekare arsa alanı üzerine kurulu ve 1 milyon 21 bin metrekare kapalı alana sahip Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, 2 bin 68 sismik izolatör ile depreme dayanaklı inşa edildi.

İlk etabının 20 Nisan'da hizmete açıldığı ve sadece Corona hastalarının tedavi gördüğü  Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi  Çocuk ve erişkinler için 107 branşta hizmet verecek. Hastanede en gelişmiş tıbbi cihazlar ve donanımla ileri düzeyde tanı ve tedavi imkanı sunulacak. Ameliyat sırasında hastaya anestezi halindeyken ışın tedavisi uygulanabilen Xoft İntraoperatif Radyoterapi (IORT) sistemi de ilk kez burada kullanılacak.

"Enerji ve çevre dostu" olarak açıklanan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açılan ilk etabında yeni tip koronavirüs (COVID-19) hastalığına maruz kalmış bireyler için kullanılmaktaydı.

NEDEN SAKURA

Japonya'da baharın müjdecisi olmasına rağmen, daha solmadan en güzel halindeyken dallarından düşmesi sebebiyle edebiyatta ölüm ile yaşamın birlikteliğini ifade eder.

Kaynak: Diyarbakır Söz