Başbakan Erdoğan Çin'de

Erdoğan, Urumçi'de rüzgar enerjisi için türbin üreten fabrikada incelemelerde bulundu

Başbakan Erdoğan Çin'de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Urumçi'de rüzgar enerjisi için türbini üreten incelemelerde bulunduğu fabrikanın yetkililerini, yatırım için Türkiye'ye davet ettiklerini belirterek, ''Dışişlerimiz ile irtibat halinde Türkiye'de de karşılığını bulmak üzere inşallah kendilerinden yatırım sözü aldık, temenni ederim ki böyle bir yatırım gerçekleşir'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Urumçi Ekonomik ve Teknolojik Kalkınma Bölgesi'nde üretim yapan yenilenebilir enerji firmalarını ziyaret etti.

İlk olarak, enerji konusunda faaliyet yürüten TBEA şirketine gelen Erdoğan, burada ellerinde Türk ve Çin bayrakları bulunan işçiler tarafından karşılandı.

İşçilerle hatıra fotoğrafı çektiren  Başbakan Erdoğan daha sonra fabrika yetkililerinden bilgi aldı ve incelemelerde bulundu. Erdoğan daha sonra rüzgar enerjisi konusunda faaliyet yürüten Gold Wind şirketinde incelemelerde bulundu.

Rüzgar türbini imal eden fabrikanın  yetkililerinden  brifing alan Erdoğan daha sonra fabrikayı gezdi.

Başbakan Erdoğan, fabrikanın çıkışında makam aracına binmeden önce kendisine hediye edilen rüzgar türbinin maketini makam aracının üzerine koyarak gazetecilere poz verdi. Erdoğan, fabrikadaki incelemelerine ilişkin soru üzerine de ''Yatırım için davet ettik, Dışişlerimiz ile irtibat halinde Türkiye'de de karşılığını bulmak üzere inşallah kendilerinden yatırım sözü aldık, temenni ederim ki böyle bir yatırım gerçekleşir'' yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan, rüzgar türbinleri konusunda yerin belli olup, olmadığına ilişkin bir soruya da ''Yer çok'' karşılığını verdi.

Bu arada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da ''Tüm rüzgar haritalarımız hazır'' dedi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz