Başbakan Yıldırım: Gece nöbette, gündüz işimizde olacağız

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında saldırıya uğrayan Gölbaşı'ndaki Türksat Kampüsü'nde hayatını kaybeden Ahmet Özsoy Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Başbakan Yıldırım: Gece nöbette, gündüz işimizde olacağız

Bağlum Merkez Camii’ndeki cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın yanı sıra Özsoy’un akrabaları, yakınları ve sevenleri katıldı.

"GÜNDÜZ İŞİMİZDE, GECE NÖBETTE OLACAĞIZ"

Başbakan Binali Yıldırım, Özsoy’un tabutunun başında yaptığı konuşmada darbe girişimine karşı hayatını kaybedenlerin; Türkiye Cumhuriyeti’nin ve gelecek nesillerin geleceği adına canıyla bedel ödeyen demokrasi şehitleri olduklarını söyledi. "15 Temmuz darbe girişiminde, bu alçakça kalkışmada aslanlar gibi milletimizin dimdik ayakta durması ve darbeye geçit vermemesi Türk milletinin bir ferdi olarak bizi bir kez daha gururlandırmıştır" diyen Başbakan Yıldırım, darbeci bozuntularına ve tüm dünyaya millet iradesinin nasıl çapulculara teslim edilmediğinin en açık şekilde gösterildiğini kaydetti.

"Hayatını bu yolda seve seve veren Ahmet kardeşimiz ve 160’dan fazla kardeşimiz şehittir ve şehit statüsüne kavuşacaktır" diyen Yıldırım, vatandaşları gece nöbetlerini tutmaya devam etmeye çağırdı. Yıldırım, "Bize düşen gündüz gideceğiz işimize gücümüze bakacağız ama akşam olunca geceyi, gece karanlığında yaşam bulan çetelere bırakmayacağız. Gece nöbette gündüz hayatta olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler