Görüş Bildir

Başkan'a yurtdışı yasağa!

Sur ilçesinde sözde "öz yönetim" ilan ettikleri gerekçesiyle eski Sur Belediye Başkanı Seyid Narin'in de aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, DBP Sur İlçe Başkanı Ali Rıza Çiçekli hakkında da yurt dışına çıkışının yasaklanmasına yönelik adli kontrol kararı verdi.

Başkan'a  yurtdışı yasağa!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sözde "öz yönetim" ilan ettikleri gerekçesiyle eski Sur Belediye Başkanı Seyid Narin'in de aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Eski Sur Belediye Başkanı Seyid Narin, Belediye Meclis üyesi Fatma Şık Barut'un avukatları, müvekkillerinin yurt dışına çıkış yasağına ilişkin adli kontrol kararının kaldırılmasını talep etti.

Taleplere ilişkin kararını açıklayan mahkeme, mevcut delil durumu ve kovuşturmanın bulunduğu aşamayı gerekçe göstererek Narin ve Barut'un avukatlarının yurt dışına çıkış yasağı kaldırılmasına yönelik talebi reddetti.

Mahkeme, DBP Sur İlçe Başkanı Ali Rıza Çiçekli hakkında da yurt dışına çıkışının yasaklanmasına yönelik adli kontrol kararı verdi.

İçişleri Bakanlığınca 1 Eylül 2016 tarihinde yürürlüğe giren 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Belediye Kanunu'nda düzenleme yapılmıştı.

Bakanlık tarafından, PKK/KCK yardım ve destek verdiği gerekçesiyle haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan eski Sur Belediye Başkanı Seyid Narin'in yerine Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Vali Yardımcısı Bilal Özkan görevlendirilmişti.

- İstenilen ceza

İddianamede, eski Sur Belediye Başkanı Seyid Narin, Belediye Meclis üyesi Fatma Şık Barut, Güneş Ölmez, Ali Rıza Çiçekli ile haklarında yakalama kararı bulunan Hasan Irmak ve Mehmet Onaç hakkında "devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi