Başkanlar fena kapıştı

Eğitim Gücü Sen Başkanı Özat’ın, Eğitim Bir Sen üyesi öğretmene “hepiniz teröristsiniz” dediği iddia edildi. İki sendika başkanı fena kapışırken, olay yargıya taşınacak.

Başkanlar fena kapıştı

Kısa süre önce kuruluşunu gerçekleştiren Eğitim Gücü Sen’in Genel Başkanı Oğuz Ozan ile Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, sosyal medya üzerinde fena kapıştı.  Tekdemir, Ozat’ın sendikalarına üye bir öğretmene “hepiniz teröristsiniz” diyerek hakaret edip çirkin söz söylediğini iddia ederek, olayı yargıya taşıyacaklarını söyledi.

İKİ SENDİKA KARŞI KARŞIYA

İddiaya göre, Eğitim Gücü Sendikası Genel Başkanı Oğuz Ozat, Diyarbakır’ın Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapan Eğitim bir Sen İlçe Temsilcisi Mehmet Cengiz’i, ilçedeki uygulamaları nedeniyle aradı. İkili arasında yaşanan tartışma esnasında Ozat’ın Cengiz’e çirkin sözler sarf edip hakaret etti.  Cengiz’e “hepiniz teröristsiniz” dediğini iddia eden, Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, sosyal medya hesabından, Ozat’a sert sözlerle tepki gösterdi.

“HEPİNİZ TERÖRİSTSİNİZ” SÖZÜ

Ozat’ı “hem yüzsüz, hem yalancı, hem ırkçı” diyerek eleştiren Tekdemir paylaşımında şu ifadelere yer verdi; “İlçe temsilcimize telefonda “teröristsin, hepiniz teröristsiniz” diyerek bölge halkına bakışı, geçmişi ile irtibatlı olan çapsızın Kulp ilçemizdeki konuyu bilmeden cımbızlaması, durum mesajları ile sendikamızı ve ilçe temsilcimizi arkasında kimin gücü bulunduğu şaibeli olan sendikamsı yapının sözde başkanının külhanbeyliği ve kabadayılığı anca kendi çöplüğünde geçer. Kimin gücü olduğu belli olmayan Muzahrafatın “Teröristtin” diyerek İlçe temsilcimizi ve “hepiniz teröristsiniz” diyerek bölge halkını kin ve nefretle itham etmesini karşılıksız bırakmayacak, pazartesi günü hukuki işlem başlatacağız” 

Kaynak: Diyarbakır Söz