Batman Barosu Başkanı Abdulhamit Çakan'dan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a destek

AİDS hastalığının bulaşmasına da neden olan cinsel sapkınlığa sahip çıkan bazı çevrelerin, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında yaptığı suç duyurusuna gelen tepkiler devam ediyor.

Batman Barosu Başkanı Abdulhamit Çakan'dan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a destek

Cuma hutbesinde, "İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtıliği, eşcinselliği lanetliyor."  açıklamasına tepki gösteren İnsan Hakları Derneği (İHD), Ankara İzmir, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin baroları  cinsel sapkınlığı sahiplendi.

BATMAN BAROSU TEPKİLİ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, Cuma hutbesinde zina ve cinsel sapkınlığın haram olduğu açıklamasından dolayı İHD ve bazı baroların açmış oldukları davaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a bir destekte Batman Barosu Başkanı Avukat Abdulhamit Çakan'dan geldi.

Batman Barosu Başkanı Avukat Abdulhamit Çakan Twitter'den yaptığı açıklamada, "İslam dinine mensup bir vatandaş olarak düşüncem şudur; Mensubu olduğu dinin hakikatlerini anlatmak, elbette din alimlerinin asli görevidir. Faiz gibi, zina gibi eşcinsellik de İslam dini esaslarına göre haramdır. Salt bu anlatımdan nefret suçu türetme iddiasına da katılmıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler