Bayındır Öcalan’ı adres gösterdi!

Esenyurt'ta "Özgürlük ve Demokrasi" mitinginde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Kürt sorununun çözümü için iktidara çağrıda bulunarak, "Esas muhatap Abdullah Öcalan'dır" dedi.

Bayındır Öcalan’ı adres gösterdi!

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi () İstanbul İl Örgütü'nün Esenyurt Meydanı’nda Özgürlük ve Demokrasi adını verdiği bir miting düzenledi. Mitingde, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır konuştu.  

Bayındır, 30 yıl önce binlerce kişinin köy yakmalarından kaynaklı Türkiye metropollere göç etmek zorunda kaldığını anımsatarak, "Kürtleri, Kürtlerin örgütlerini dağıtacaklarını ve yok edeceklerini söylüyorlardı. Bu söyleyenler; bu meydana bakın, bu örgütlülüğe bakın, bu özgürlük meydanına bakın" dedi. 

'ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK'

Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürüyüş gerçekleştirdiklerini belirten Bayındır, "Kürdistan’da il il, ilçe ilçe, köy ve köy, kahraman ve direnişçi halkımızla bir araya geldik. Bugün bu özgürlük yürüyüşüne İstanbul ses veriyor. Kürdistan ve Türkiye, Kürtler ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için 'özgürlük' diyor" diye kaydetti. 

Meclis'te Kürtçenin "bilinmeyen bir dil" olarak kabul edildiğini hatırlatan Bayındır, "Bugün İstanbul’da meydanlara dilimizle konuşuyoruz. Diyorlar ki "konuşun ama evde konuşun.' Bugün burada dilimizi konuşuyoruz. Biz Kürt’üz, Kürdistanlıyız" dedi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz