BBP'den MİT'e rapor tepkisi

Diyarbakır’da konuşan BBP Genel Başkan Yardımcısı Selami Ekinci,12 Eylül darbesi öncesindeki provokasyonların ülkücüler tarafından çıkarıldığına dair rapor hazırlayan MİT’e tepki gösterdi. Ekici,”Acaba amaç 12 Eylül darbecilerini yargılamak değil de ülkücüleri yargılamak mı?” dedi.

BBP'den MİT'e rapor tepkisi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selami Ekinci, MİT’i 12 Eylül darbesini ülkücülerin üzerine yıkmaya çalışmakla suçlayarak bu raporun geri alınmaması halinde MİT’i tetikçi kurum olmakla suçlayacaklarını söyledi.

Ziyaret için geldiği Diyarbakır’da partisinin il başkanlığında konuşan Ekinci,BBP’nin Diyarbakır ve bölgede teşkilatları olduğuna dikkat çekerek,12 Haziran seçimlerinde bölgede Türkiye ortalamasının üzerinde oy aldıklarını kaydetti.

Diyarbakır’da en fazla oy alan 3 partiden biri olduklarını belirten Ekinci,” BBP, Türkiye nin birlik ve beraberliğini sağlayabilecek niteliktedir. Siyasetini millette hizmet amacı yapan ve belirli doğruları dik durup doğru söyleyen bir partisidir.” dedi.

MİT’in 12 Eylül askeri darbesinin yargılandığı mahkemeye gönderdiği raporda ülkücüleri suçlamasına tepki gösteren Ekinci, başbakanlığa bağlı olan bu kurumun raporunu geri çekmemesi halinde MİT’i tetikçi kurum ilan edeceklerini söyledi.

‘FAİLİ MEÇHULLAR NEDEN RAPORDA YOK?’

Ekinci,”MİT raporunda Sivas, Maraş ve Çorum olaylarını ülkücülerin üzerine yıkmaya çalışmaktadır.Biz bu raporu red ediyoruz. MİT,başbakana bağlı bir kuruluştur .Acaba MİT, bu darbeyi ülkücülerin üzerine mi yıkmak istiyor?. Darbecilerin yerine ülkücüleri mi yargılamaya çalışıyorlar?. Genel Başkanımız Mustafa Destici’nin dediği gibi MİT bu raporu geri çekmezse tetikçi kurum ilan edeceğiz. Yine bu raporda doğu ve güneydoğudaki faili meçhul cinayetlere yer vermemiştir. Bu konuda bir rapor ve tutanak yoktur. Ayrıca merhum Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili raporda da çelişki vardır. Bu dosya ile ilgili kafalarda soru işareti bırakan durumlar var. MİT neyi, niçin gizliyor ve çarpıtıyor?.Bunların hükümet tarafından aydınlatılarak kamu vicdanının rahatlatılması lazım. Ne yazık ki milleti ilgilendiren bu konularda dik duran tek oluşum partimiz ve onun lideri Muhsin Yazıcıoğlu olmuştur.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz