BDP 28 Aralık günü Roboski'de olacak

BDP MYK toplantısında alınan kararlar açıklandı. BDP, 28 Aralık günü savaş uçaklarının bombardımanı sonucu katliam yapılan Roboski Köyü’ne giderek katliamda yaşamını yitirenleri mezarı başında anacak.

BDP 28 Aralık günü Roboski'de olacak

BDP MYK toplantısında alınan kararları genelge yayınlayarak illere gönderdi. Genelgede, BDP’nin olağan kongreler dönemine girdiği belirtilerek, “Olağan kongre tarihi gelen veya olağanüstü kongre ihtiyacı olan il ve ilçelerimiz kongrelerini Aralık, Ocak, Şubat ve Mart ayları içerisinde yapacaklardır. Kongrelerini yapan illerimiz görev dağılımı sırasında diğer yardımcılıkların yanı sıra eğitimden sorumlu bir başkan yardımcısı da seçeceklerdir” denildi.

Genelgede alınan kararlar şöyle sıralandı:

* Özellikle son dönemlerde KCK adı altında yapılan operasyonlarda çok sayıda yönetici ve üyemiz gözaltına alınıp tutuklanmıştır. İl yönetimlerimiz tutuklanan arkadaşlarımızın ailelerini ziyaret etmek üzere planlama yapacaklardır.

* 20 Aralık 2012 tarihinde Saat:10:00’da Genel Merkezde Merkezi Kadın Meclisi toplantısı; 21 Aralık 2012 tarihinde Saat:10:00 da Genel Merkezde PM toplantısı yapılacaktır. 22 Aralık 2012 tarihinde Saat 10:00’da Genel Merkezde Örgütlenme Komisyonu toplantısı yapılacaktır.

* Maraş katliamını protesto etmek ve katliamda yaşamını yitirenleri anmak için, 23 Aralık 2012 tarihinde Alevi derneklerinin organize ettiği eyleme Adıyaman, Antep, Malatya ve Elazığ il örgütlerimiz katılım göstereceklerdir. Örgütlerimiz eyleme, hazırlayacakları BDP logolu pankartlarla katılacaklardır. Aynı zamanda bu etkinliğe katılmak üzere 3 milletvekili de görevlendirilecektir.

* Aradan bir yıl geçmesine rağmen Roboski katliamıyla ilgili davanın ilerlememesi, faillerin açığa çıkarılmamasını protesto etmek üzere 27 Aralık 2012 Perşembe günü Saat:12:00’de Diyarbakır Adliyesi önünde kitlesel bir basın açıklaması yapılacaktır.

* Roboski katliamının yıldönümü olan 28 Aralık 2012 tarihinde, katliamda yaşamını yitirenler, mezarları başında anılacaktır. Anma, DTK ve BDP Eşbaşkanları ve milletvekillerimizin katılımıyla Saat:13:00’de gerçekleştirilecektir.

Yine 28 Aralık 2012 tarihinde, Roboski katliamını protesto etmek için örgütlü olduğumuz bütün illerde STÖ ve STK’larla ortaklaşılarak “Roboski katliamcıları hesap verecek, unutmadık, unutturmayacağız” benzeri pankartlarla yürüyüş, basın açıklamaları, oturma eylemleri ve diğer demokratik eylem ve etkinlikler yapılacaktır. İstanbul il örgütümüz ise 29 Aralık 2012 tarihinde HDK öncülüğünde yapılacak yürüyüşe kitlesel katılım sağlayacaktır.

Kaynak: Diyarbakır Söz