Görüş Bildir

BDP, böceği avladı!

BDP'nin İstanbul il binasında böcek adı verilen dinleme cihazı bulundu.

BDP, böceği avladı!
BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Asiye Kolçak BDP İstanbul İl Binası’nda basın toplantısı düzenledi. Kolçak bugün buldukları dinleme cihazlarıyla ilgili suç duyusu yapacaklarını açıkladı. Tuncel ise bulunan dinleme cihazıyla ilgili şunları söyledi?:

“Böcek prize takılı olarak bulunmuş. Bizi gizli dinlemeye gerek yok; heryerde aynı şeyi söylüyoruz. Başbakanın da evinin altında böcek bulunmuş. Başbakanı kim dinliyor, bilmiyoruz. Herkes birbirini dinliyor. Ama biz biliyoruz ki bizi dinleyen Başbakan’ın emrindeki emniyet güçleri. İdris Naim Şahin’in bilgisi dahilinde. Kürsüde İdris Naim Şahin, ‘Milletvekillerini dinliyoruz’ diye ifade etmişti zaten. Bu cihaz muhtemelen İdris Naim Şahin’in emriyle ki bugün burada birkaç yerde daha olduğunu tespit ettik ama çıkartamadık henüz.”

"EMNİYET SOHBET ADI ALTINDA YENİ BİR UYGULAMA GELİŞTİRMİŞ"

Emniyetin sohbet adı altında yeni bir uygulama geliştirdiğini iddia eden Tuncel, "Bizim bütün yöneticilerimizi, İlçe eş başkanımız, hatta burada çalışan idare amiri, burada görevli olan kişiyi bile emniyet herhangi bir yerde duruyor diyor ki "Biz sohbet etmek istiyoruz". Ben anlamakta zorlanıyorum. Bu sohbet etme durumu nedir? Bir partinin yöneticileriyle üyeleriyle niye sohbet edersiniz? Acaba sohbet birimi diye bir birim mi var emniyette. Bu sohbet birimi sadece BDP'lilerle mi sohbet ediyor yoksa diğer partilerle de sohbet ediyor mu? Bu birimde acaba kaç kişi çalışıyor. Bu sohbet adı altında yapılan aslında kanunsuz, hukusuz, gözaltıdır. Yapacaksanız gözaltı yapın. Tutanak yok bir şey yok bunun adına da sohbet deniliyor. Bu bir şekilde tehdit anlamına geliyor bizim açımızdan. Bunu meclistede gündeme getireceğiz. Bu konuda İçişlerine, Başbakanlığa soracağız. Gerçekten böyle emniyette sohbet birimi mi var? Bu sohbet birimde elde ettikleri verileri özellikle KCK operasyonunda ne kadar kullandılar. Suç duyurusunda bulunacağız" şeklinde konuştu.

"NEDEN BİR HAFTA BEKLEDİNİZ?" "Böcek geçen hafta bulunmuş. Bir hafta neden beklediniz?" şeklindeki soru üzerine Tuncel, "Arkadaşlar iki tane daha vardı. Onlarıda çıkarıp toplayalım verelim diye bekledik. Ama diğerleri derin yerde. Henüz çıkaramadığımız için" diye cevap verdi. "Böcek nasıl bulundu?" sorusuna Tuncel, "Arkadaşlarımız burayı temizlerken düzenlerken bulmuş" dedi.

"7-8 AY ÖNCE BÖCEĞİN YERLEŞTİRİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ" Tuncel, "KCK tutuklularının serbest bırakılması lazım. Yasadışı dinlendiği için. Geçen gün biliyorsunuz deliller kanunlara uygun toplanmadığı için beraat ettiler. Hukukta eşitlik varsa bütün arkadaşlarımızın beraat edeceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu. Dinleme cihazını basın mensuplarına gösteren Sebahat Tuncel, dinleme cihazını meclise götüreceğini sözlerine ekledi. "Polisin şuan haberi yok değil mi bulduğunuz şeyden?" sorusun üzerine BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Asiye Kolçak da "Bağlantı kesildiğine göre vardır" diye cevap vermesi üzerine salonda gülüşmeler oldu. Asiye Kolçak "7-8 ay önce polisin il binasına yaptığı baskın sırasında böceğin yerleştirildiğini düşünüyoruz" dedi. Asiye Kolçak daha sonra dinleme cihazının bulunduğu iddia edilen prizi basın mensuplarına gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi