BDP Kadın Meclisi kürtajı savundu

BDP Kadın Meclisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kürtaj karşıtı sözlerini eleştirerek ana karnında oluşan çocukların ilk evrelerde öldürülmesi demek olan kürtajı “Kadın mücadelesi sonucu elde edilen hak" olarak niteledi.

BDP Kadın Meclisi kürtajı savundu

BDP Kadın Meclisi, "Başbakan elini kadın vücudundan çeksin" açılaması yaptı.

TERÖRİSTE “DİRENİŞÇİ KADIN” DEDİ

ANF’nin haberine göre, BDP Kadın Meclisi üyeleri bir Sözcüsü Kibriye Evren Diyarbakır’da yaptığı basın açıklamasında, Başbakan'ın son bir haftadır gündemini kadın bedeninin oluşturduğunu ileri sürdü. Evren, "Pozantı Cezaevi'nde cinsel taciz ve tecavüze uğrayan Kürt çocuklarını serbest bırakmak ve sorumluları yargılamak yerine bu çocukları cezaevlerine sürgün edip annelerinden ayırdınız. Şakran Cezaevi'nde kadın tutsaklara yönelik çıplak arama işkencesini yapan sizin memurlarınızdır. Yüzlerce temsilcimiz şu anda cezaevlerinde. Bitlis kırsalında 15 direnişçi kadının bedenlerini parçalayarak öldürdünüz” dedi.

KÜRTAJ KADIN MÜCADELESİ SONUCUNDA KAZANILMIŞ HAK!

Kürtajın kadın mücadelesinin sonucunda kazanılmış bir hak olduğunu ve kadınların kendi bedenleri üzerindeki iradesini ifade ettiğini öne süren BDP’li Evren, "Aynı zamanda doğacak çocuğun sağlık koşulları gözönünde bulundurularak yapılan bilimsel bir müdahaledir. Başbakan kadın bedeninden elini çeksin” dedi. BDP’liler açıklamalarını, “Biz Kürt kadınları olarak diyoruz ki dün olduğu gibi bugün de bedenimize, kimliğimize, kültürümüze ve dilimize yönelik her türlü hiçleştirici ve tahakkümcü eril zihniyetinize karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" diye bitirdiler

Kaynak: Diyarbakır Söz