BDP ve DTK'dan Sadak'ın Görevden Alınmasına Tepki

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından ortak düzenlenen bir açıklama ile Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın görevden alınmasına tepki gösterildi.

BDP ve DTK'dan Sadak'ın Görevden Alınmasına Tepki

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi'nde yapılan açıklamayı DTK Koordinasyon Kurulu Üyesi ve BDP Muş milletvekili Demir Çelik okudu. Çelik, Danıştay'ın Yargıtay kararını onaylaması sonucu Sadak'ı İçişleri Bakanlığı'nın görevden aldığını söyledi.

SADAK'IN GÖREVDEN ALINMASI

Selim Sadak'ın 1990'ların ceberut devlet otoritelerinin meclisteki yansıması olarak ensesinden alıkonulup 10 yıl cezaevine mahkum kılan bir milletvekiliyken düşüncelerinden, fikirlerinden engellenemediğini belirten Çelik, 2009'da Siirt Belediye Başkanlığı kazanan Sadak'ın, Türkiye halklarının özgürleşmesi ve demokratikleşmesi uğruna ifade etmeye alıştığı düşünceleri, kendilerinin savundukları düşünceler olduğunu kaydetti.

ORTADOĞU'DAKİ HARİTA DEĞİŞİMİ

Zamanı gelmiş hiçbir düşüncenin tarih boyunca demir kafeslere hapsedilemediğini ifade eden Çelik, "Dünyanın yeniden şekillendiği Ortadoğu halklarının özgürleşmesini her seferinde diktatörlere hatırlatan sayın Başbakan ve partisi Ak Parti'ye, Kürt gerçeği, Kürt özgürleşmesi gerçeğiyle de yüzleşmesi gerektiğini hatırlatırız" dedi.

Çelik, "2013 sonbaharına alacağı söylenen yerel yönetim seçimlerinin, Ak Parti'nin varsa bir hesabı BDP'yle, Kürtlerle ve Kürdi düşüncelerle, öncelikle meşru ve demokratik zeminde halkın iradesine kendi siyasal projelerini sunarak kendilerini bu teveccühe sunmaları gerekiyor. Ak Parti bu yanlıştan vazgeçmelidir" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz