BDP'li Başkanı Polis Kurtardı

Polis, kendilerini milletvekili danışmanı olarak tanıtıp, BDP'li belediye başkanlarını dolandıran ilkokul mezunu S.G., oğlu U.G ve onun arkadaşı E.Y., yakaladı.

BDP'li Başkanı Polis Kurtardı

Adana polisi, kendilerini milletvekili danışmanı olarak tanıtıp, BDP'li belediye başkanlarını dolandıran ilkokul mezunu S.G., oğlu U.G ve onun arkadaşı E.Y., yakaladı. Dolandırıcıların çok sayıda üst düzey bürokrat, belediye, sanayi ve ticaret odası başkanlarını aynı yöntemle dolandırdıkları ortaya çıktı.

POLİS YAKALATTI

Olay, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir ihbar telefonuyla ortaya çıktı. İddiaya göre, 'kendilerini milletvekili danışmanı olarak tanıtan bazı kişilerin, Van depremi mağdurları adına para topluyor' ihbarı üzerine harekete geçen polis, kimliklerini saptadığı S.G., oğlu U.G ve onun arkadaşı E.Y.'nin telefonlarını teknik takibe aldı. Van depremi mağduru çocuklar için yardım topladıklarını ileri süren dolandırıcıların günde en az 50 vali yardımcısı, kamu kurumu müdürleri, belediye başkanları, sanayi ve ticaret odası başkanlarını arayıp, "Alo ben şu partinin milletvekiliyim ya da danışmanıyım, şu an otogardayım yanımda 15 tane Van depreminde mağdur olmuş çocuk var Van'a dönecekler ama paraları yok vereceğim hesaba çocukların Van'a gitmesi için para yatır mısınız" diye para istediklerini tespit etti.

SON İŞİNİ POLİS BOZDU

Son olarak kimliği açıklanmayan BDP Belediye Başkanı'nı telefonla arayıp kendisini Diyarbakır Milletvekili danışmanı olarak tanıtan S.G., "Siz İller Bankası'na kepçe almak için başvuru yapmışsınız kepçenin verilmesi onaylandı, ancak 5 bin lira sigorta yatırmanız gerekiyor" diyerek banka hesap numarasını verdi. Teknik takip yapan polis, devreye girip parayı yatırmak üzere olan belediye başkanını uyararak dolandırılmaktan kurtardı.

İzmir'de yakalanarak Adana'ya getirilen S.G. oğlu U.G. ile E.Y.'nin üzerinde ve evlerinde yapılan aramalarda farklı isimlere kayıtlı 76 cep telefon hattı, 12 vatandaşın kimlik bilgileri kullanılarak çıkartılmış kredi kartı, 2 sahte nüfus cüzdanı ele geçirildi. S.G.'nin dolandırıcılık için kullandığı belirlenen ve 30 bin lira bulunan hesabına da el kondu.

Kaynak: Diyarbakır Söz