Görüş Bildir

BDP'liler Fis Ovası'na Gidiyor

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde çıkan olayların ardından 5 Temmuz günü parti teşkilatları olarak toplu olarak Lice'nin Fis Ovası'na gideceklerini açıkladı.

BDP'liler Fis Ovası'na Gidiyor

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık Köyü'nde geçen cuma günü Jandarma Karakol binasının inşaat çalışmasını protesto sırasında çıkan ve 1 kişinin öldüğü, 9 kişinin de yaralandığı olaylarla ilgili BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ile yardımcısı Mehmet Emin Yılmaz, basın toplantısı düzenledi.

İl Başkanı Zümrüt, başlatılan süreçte bugüne kadar PKK tarafından adımlar atıldığını söyledi. Hükümetin somut adımlar atmadığını iddia eden Zümrüt, "AKP'nin adım atması yerine karakollarının inşaatının gittikçe artırması kaygı vericidir. Lice'de yaşanan olay halkın kendi inisiyatifini geliştirerek ve halk bu karakolların yapının önünde durması, engel olması bundan daha demokratik hak ve talep olamaz. Lice'deki halk yok etmeyle, öldürmeyle karşılaştı. Bu bir katliamdı. Sürece sıkılan bir kurşundu. Barışa sıkılan bir kurşundu. Lice'deki halkın açtığı pankartın üzerinde 'Biz karakol istemiyoruz. Biz Barış istiyoruz' diye yazılıyordu. Bir bütün olarak halkın üzerine ateş açan bir tutum kabul edilemez. Biz Diyarbakır Valiliği ve Lice Kaymakamlığı tarafında yapılan açıklamaları BDP olarak kabul etmiyoruz" dedi.

5 HAZİRAN'DA FİS OVASI

Zümrüt, 5 Temmuz günü Diyarbakır'dan toplu olarak Lice'nin Fis Ovası'na gideceklerini belirterek, "Örgütlü olduğumuz bütün ilçe binalarımızın önünde araçlar kalkacak. Biz Lice olayını açığa çıkana kadar gündemde tutacağız" dedi.

Mehmet Emin Yılmaz ise Lice'de yaşananlar sonrasında Lice Kaymakamı ve Diyarbakır Valisi'nin yaptıkları açıklamaların kabul edilemez olduğunu söyledi. Yılmaz, "AKP yöneticileri gibi çalışan Vali ve Kaymakam, Lice halkının en demokratik ve meşru eylemine dönük yapılan bu saldırının faillerini açığa çıkarması ve Lice halkından özür dilemesi gerekirken olayı basit ve çarpıtan bir tutumun içine girmişlerdir" dedi.

ÖCALAN SERBEST BIRAKILSIN

Demokratik çözüm hamlesinin ikinci adımının AK Parti hükümetinin somut adımlarıyla gerçekleşebileceğini ifade eden Yılmaz, "Ana talebimiz Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüdür. Başta hasta tutsaklar olmak üzere tüm tutsaklar serbest bırakılsın. Karakol, baraj ve HES yapımları kesin olarak durdurulsun. Kürdistan'da ve Türkiye'de ekoloji tahribatı ve katliam son bulsun. Kürdistan’da askeri yığınak hali son bulsun. Asker, polis, akrep, TOMA, panzer halkın içinden kışlalara ve karakollara çekilsin. Anadilde eğitim başlatılsın. Anadilin kullanılması önündeki engeller kaldırılsın. TMK ve antidemokratik yasalar kaldırılsın. Koruculuk kaldırılsın. Seçim barajı düşürülsün. Kadına karşı şiddete dönük gerekli tedbirler alınsın ve failler cezalandırılsın" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi