BDP'ye izin yok!

Cizre Kaymakamlığı BDP'nin Cizre’de düzenlemek istediği “Özgürlük Yürüyüşünüzü Selamlıyoruz” mitinge izin vermedi.

BDP'ye izin yok!

BDP’nin Cizre’de düzenlemek istediği “Özgürlük Yürüyüşünüzü Selamlıyoruz” mitingi Cizre Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Kaymakamlık gerekçeleri de belediye hoparlörlerinden anons yaparak vatandaşlara duyurdu. Cizre Kaymakamlığı BDP’nin düzenlemek istediği mitingin yasaklanmasıyla ilgili belediye hoparlörlerinden anons yaparak hem vatandaşları uyardı hem de miting ile ilgili bilgilendirdi.

Cizre Kaymakamlığı'nın yaptığı anonsta, “İlçemizde düzenlenmek istenen bazı gösteri ve yürüyüşlerin bölücü terör örgütü tarafından provoke edilmek üzere örgüt mensuplarının topluluk halinde bulunan vatandaşlarımızın arasına sızarak silahlı eylem gerçekleştirmesi gibi üzücü hadiselerin yaşandığı daha önce müşahade edilmiştir. 26 Ağustos 2012 tarihinde ilçemizde Barış ve Demokrasi Partisi tarafından gerçekleştirilmek istenen etkinlik yukarıdaki sebepler göz önünde bulundurularak yasaklanmıştır. Vatandaşlarımızın bahsedilen etkinliğe herhangi bir üzücü hadisenin yaşanmaması için katılmamalarını, özellikle çocukların ve gençlerin ailelerinin bu konuda hassasiyet göstermeleri önem taşımaktadır. Vatandaşlarımıza saygı ile duyurulur” şeklinde açıklama yapıldı.

VALİLİKTEN SALDIRI AÇIKLAMASI

Şırnak’ın Cizre ilçesinde düzenlenen saldırıyla ilgili açıklama yapan Şırnak Valiliği, gösteriye sızmaların olduğuna ve amaçlarının Cizreli çocukları kurşunlara hedef etmek olduğuna dikkat çekti. Şehit Mehmet İşler Polis Karakolu'na yönelik yapılan roketatarlı saldırıya da dikkat çeken Valilik, polisin canı pahasına da olsa sağduyusundan ödün vermediğinin altını çizdi.

 Açıklamada, “Bayram gecesi, Şırnak il merkezinin kalbi, binlerce kişinin alışveriş yaptığı alanın ortasındaki polis merkezine 10’dan fazla roketle saldırılarak Şırnak halkı kurşunlara hedef edilerek yüzlerce kişinin ölümünün planlandığı malumunuzdur. Polisin sağduyulu, canı pahasına Şırnaklıyı koruma iradesi karanlık odakların bu hain planını boşa çıkarttı. Bugün de Cizre’de yasaklanan etkinliğe, illegal yapılarca halkımız yönlendirilmektedir ve aynı karanlık odaklar bu topluluğa sızarak Cizreli çocuklarımıza zarar vermek, hatta kurşunlara hedef ederek propagandalarına alet etmek istemektedirler. İpi kimin elinde olduğu belli olmayan esasen Cizreli'ye ait bütün demokratik hak, kurum ve seçilmişleri yok sayan bu mahfiller Türkiye’miz ve bölgemizin istikrarından da, Kürtlerle ilgili iyileştirmelerden de müthiş bir rahatsızlık duymaktadırlar. Kendi çocuklarımızın geleceği ve can güvenliği için yasaklanan bu kanunsuz toplantıya anne-babaların çocuklarının gitmemesi için gerekli duyarlılığı göstermesi önemle rica olunur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz