Bekir Bozdağ ateş püskürdü!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ/PDY terör örgütü elebaşı hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Fetullah Gülen'in ABD ve diğer ülkeler için "kullanışlı maşa" olmaktan çıktığını söyleyerek ABD'nin Gülen'i iade etmesini beklediğini dile getirdi. Bozdağ, FETÖ/PDY darbe girişimi sonrayı yapılan operasyonlarda gözaltı ve tutuklu sayısını da açıkladı.

Bekir Bozdağ ateş püskürdü!

Adalet Bakanı Bozdağ, AA Editör Masası'nda soruları yanıtladı. Bozdağ'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"DARBELERE BU MİLLETİN İZİN VERMEYECEĞİNİN İLANI"

"7 Ağustos, 15 Temmuz'un mesajı nedir derseniz, bundan böyle darbelerin Türkiye'de yapılamayacağının, yapmak isteyenler olursa milletin buna asla izin vermeyeceğinin dosta ve düşmana ilanıdır. 'Ben istiklalimi de istikbalimi de tayin ederim' diyor millet. Dışarıdaki güçlerin talimatıyla hareket eden maşalar ya da içimizdeki hainler asla Türkiye'de kader tayini yapamazlar, gelecek tayini yapamazlar.

Türkiye böylesi bir birlikteliğe ilk defa şahit oldu. Yüzlerce yıllardır verilemeyen fotoğrafı 7 Ağustos'ta tüm Türkiye vermiştir. Demokrasi, milli irade ve hukuk devletine sahip çıkma konusunda ortaklaşmayı da gösteriyor. Bütün siyasi partiler birbirimizle rekabet edebiliriz, ağır eleştiri yöneltebiliriz. Bunu demokrasi, cumhuriyet sayesinde yapıyoruz. Bu sistem tehlikeye girdiğinde hepimizin birlik olması gerekir. 15 Temmuz-7 Ağustos mesajı, Türkiye'de artık darbelerin yapılamayacağı, teşebbüs edene milletin izin vermeyeceğidir. Bu maşaları kullananlara da, bu hain maşalara da bir cevap veriyor. Ayrıca Türkiye'nin dostlarını sevindiren bir fotoğraftır. Ama Türkiye'nin düşmanları perişan oldular. Dışarıda zayıf Türkiye olsun diye her imkanı seferber edenler çok pişman oldular.

"ABD GÜLEN'İN İADESİNİ ÖNEMSİYOR"

Biz Fetullah Gülen'in iadesi için 4 dosyayı ABD'ye gönderdik. Gülen'in geçici yakalanması ve tutuklanmasını talep ettik. Darbe teşebbüsünü de göndereceğimizi bildirdik. ABD'liler bize tutuklamanın neden acil olduğunu sordular. Biz bunu da ABD'ye gönderdik. Daha sonra şahsıma hitaben bir mektup geldi. ABD'li uzmanların Türkiye'de inceleme yapabileceği, bizim de ABD'de görüşme yapabileceğimize dair bir mektup vardı. Biz de cevap gönderdik. 'Önemsiyoruz, önce sizden bir heyet gelsin, daha sonra Türkiye'den bir heyet ABD'ye gitsin ve değerlendirmeler yapılsın' dedik. Henüz buna olumlu veya olumsuz cevap vermediler. ABD'li yetkililerin yaptığı açıklamalara bakarsak, Gülen'in iadesini görüştüklerini, önemsedikleri ortaya çıkıyor.

Türkiye'de başarısız 15 Temmuz silahlı darbe girişiminin Fetullah Gülen'in emir komutasında TSK içerisindeki askerler tarafından gerçekleştirildiği konusunda hiçbir ülkede tereddüt yok. Bunu bütün dünyanın istihbarat örgütleri de biliyor. Avrupa ülkeleri de biliyor. Böylesi açık ve net olan bir konuda beklentilerimiz haklıdır.

"ABD'Lİ YETKİLİLER EMPATİ YAPMALI"

ABD'li yetkililerin empati yapması da gerekiyor. Sayın Obama'ya eşi ve çocuklarıyla tatil yaparken onlarca asker suikast yapmaya çalışsa, Beyaz Saray, Pentagon bombalanmış olsa, halkın üzerine tank sürülmüş olsa, F-16'larla halka bomba atılmış olsa, insanlara keskin nişancılarla ateş edilmiş olsa bu eylemi gerçekleştiren teröristlerin başı Türkiye'de olsa ve bu eylemi de onun talimatıyla ABD'de gerçekleştirmiş olsa, Türkiye değerlendirelim, elimizde ne tür deliller var gibi değerlendirmeler yapsa ABD halkı ve yönetimi bundan memnun olur mu olmaz mı? Usame Bin Ladin İkiz Kuleleri bombaladığında delil mi sundu? Güneşin varlığını ispat için delile hacet var mı? Herkes gibi ABD yönetimi de bu darbe girişimini Gülen'in yaptığını biliyor. Dosyada elde edilen dellilere baktığımızda bunun arkasında bizzat Gülen'in olduğunu ispat eden delil var. Ama ABD yönetimi iade ederse bu siyasi karardır, iade etmek istemezse pek çok bahane bulabilir. İade etmeme kararı da siyasidir.

ABD ve Türkiye dost ve müttefik ülkedir. Gülen'in iadesini beklemek hakkımızdır. Eğer vermezse, ABD, bir teröriste Türkiye'yi feda etmiş olacaktır. Artık Fetullah Gülen ABD için de, başka bir ülke içinde kullanışlı maşa olma vasfını yitirmiştir. Toplum artık bu canavarlaşmış terör örgütüne karşı bütün imkanlarıyla teyakkuz haline geçmiştir.

O BİLGİLER NEREYE AKTARILDI?

Kozmik Oda'dan alınan bilgileri kimse aktarıyor? Deşifre oldu artık, istihbarat okulları zinciri artık faş olmuştur. Türkiye'de artık bu iş bitmiştir, başka ülkelerde de bitmiştir. Onun için buna yatırım yapmak, akıllı bir ülkenin yapacağı bir iş kesinlikle değildir. Şimdi Kazakistan'da, Pakistan'da, Etiyopya'da buralarda eğitim alan ve ileride devlette nüfuzlu yerlere gelenler bilgileri aktarıyor. Bu bilgileri nereye kullanıyorlar? Eğitimle uğraşıyorum diyor ya, bu istihbari bilgiler matematiği, fiziği daha iyi anlatmak için mi lazım? Bu yapılar o bilgileri topluyorlar, bir hiyerarşi üzerinden üstlerine aktarıyor, daha sonra Pensilvanya'daki zata aktarıyor. O zat da elin de mi tutuyor yoksa, onu kullananlara mı veriyor? Bir istihbarat okulları zinciri bitmiştir. Bu konudaki değerlendirmeyi herkesten istiyorum. ABD de bu zatı amasız, fakatsız Türkiye'ye iade etmeli. Etmezse ilişkiler olumsuz etkilenir. Türkiye'de ABD'ye karşı çok büyük rahatsızlıklar var. Bu nefret boyutuna doğru gidiyor. ABD'de senatörleri, İngiltere'de milletvekillerine para ile satın alan, yatırım yaptıran bir yapı. Bunu görüyor insanlar Türkiye'de. ABD içerisinde demokrasiye inanan insanlar da buna karşı çıkıyor. Bu değerler ABD'yi de AB'yi de ayakta tutuyor. Türkiye bu anlamda demokrasi destanı yazmasına rağmen ne ABD'den ne başka ülkeden takdir almıştır. Takdir etmeleri şart değil biz bunu inandığımız için yaptık. Türk halkının ABD'ye karşı bakışı, bunun nefrete ilerlemesi, bunu durdurmak ABD'nin elindedir. ABD'nin Gülen'i iade etmesini bekliyorum.

"BİR NUMARA GÜLEN AMA..."

Bu darbe girişimi Gülen'in sevk ve idaresinde yürüdü. Ancak Gülen'i Türkiye'de temsil eden kim? Bu konuda kesinleşmiş değil. Yurtta Sulh Konseyi üyeleri kim? Devlet başkanı, başbakan, bakanlar kim olacaktı bunlara dair de henüz kesinleşmiş veriler yok. Bunlar soruşturma sürecinde ortaya çıkacaktır. İfadeler alınıyor. El konulan birçok belge var. Buradaki mesajlar, bilgiler, el yazılı evraklar, MOBESE kayıtları, tanıklıklar bütün bunların deşifresi, analizi ve tasnifi pek çok soruyla aydınlatılacaktır. Şu anda 26 bin üzerinde gözaltı var. Bu deşifre ve analiz, tasniften sonra net şeyler söyleme imkanı olacaktır. Şu anda firari olanlar var. Onların yakalanması durumunda pek çok veri ortaya çıkacak.

"NASIL İFADE VERMELERİ İÇİN TALİMAT VERMİŞ"

Fethullah Gülen, istihbaratımıza göre, nasıl ifade vermeleri için talimat yayınlamış. Çarpıtmak için, oradaki yapının çözülmemesi için ifade talimatı hazırlanıyor. Ancak o ifadeler örgütü deşifre etmiş oluyor. Gülen'in ortaya koyduğu bu sapık anlayışlar onları, aileleri perişan etti. Kaç ocağa ateş düştü. Pek çok insan hürriyetinden mahrum oldu, pek çok insan katil oldu. Bu yapıya dur demezlerse ileride hangi vahşi suçlar işlenecek bunları kestirmek zor. Şimdi herkese diyorum ki lütfen bildiklerinizi anlatın. Bu DAEŞ, PKK militanları da böyle motive ediyor. Ölen şehit, öldüren şehit, herkes cennete gidiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Masum insanları öldürüyor, iyilik yaptığını düşünüyor.

"GAYRİAHLAKİ BİR YAPI"

Deve kuşu misali, başını kuma gömüyor, kimse beni görmüyor diye düşünüyor. Suç üstü hal ve 79 milyonun şahitliği var. Bundan sonra bir hakikati ortaya koymak gerek. Bu yapıda takiye çok önemli. Gizle, gizle, gizle. Şeffaf olmayan her yapı, herkes için tehlike ve tehdit oluşturur. Bir yerde insanlara kod adı veriliyorsa orası gayri ahlaki, gayri meşru bir yerdir. Ünite ünite, hücre hücre yapılandırır. Yasalara uygun hareket ediyorsanız bunlara gerek var mı? Yanlışı ibadet aşkıyla yapmak, ona ibadet kazancı sağlamayacak. Bir nesli mahvettiler, altın nesil dediler altını oydular. Az kalsın devletimizin de altını oyacaklardı.

TUTUKLAMA VE GÖZALTI SAYILARI

Gözaltılar ve tutuklamalarla ilgili rakamlar değişiyor. Şu an tutuklama rakamları 16 bin, gözaltılar da 6 bin civarında. 7 bin 668 civarın adli kontrol kararı verilen kişi var. Bunlar değişiyor. Yeni gözaltı ve tutuklamalar olabiliyor. Uluslararası kuruluşların işkence iddiaları subjektif. En son Uluslararası Af Örgütü bir şeyler açıkladı. Kendi saygınlığına da zarar getirdi. Darbe teşebbüsü sırasında yakalananların çatışma sonucu zorla teslim alınmıştır.

SARIKAYA AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, eski savcı Ferhat Sarıkaya ile ilgili HSYK'nın soruşturma başlattığını belirterek, "Kurul müfettiş eliyle Sarıkya'nın durumunu inceleniyor" dedi.

(Habertürk)

Kaynak: Diyarbakır Söz