Belediye Başkanından deprem mesajı: “6 Şubat depreminin acısı kalbimizde”

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, 6 Şubat 2023 depremlerinin yıl dönümünde, “Hayatını kaybeden binlerce vatandaşımızın acısı kalbimizde Deprem gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Allah, Türk milletine bir daha bu acıyı yaşatmasın” dedi.

Belediye Başkanından deprem mesajı: “6 Şubat depreminin acısı kalbimizde”

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, 6 Şubat 2023 depremlerinin yıl dönümü dolasıyla yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Gaziantep, Adana, Hatay, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Osmaniye, Şanlıurfa, Elazığ ve Kilis olmak üzere birçok ilimizi etkileyen depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. 6 ay önce yaşanan sarsıntı sadece 13,5 milyonu uykusundan uyandırmadı.

85 Milyon ‘asrın felaketi’nin acısını yüreğinde hissetti. O sabah Türkiye’nin uyandığı en acı günlerden biri oldu. Dile kolay 50 biden fazla vatandaşımızı kaybettiğimiz depremin üzerinden 1 yıl geçti. Acılar hale taze! Türkiye’miz deprem kuşağında bir ülke.

Biz bunu çok acı bir olayla daha tekrardan hatırladık. Ülke olarak yeniden acılar yaşamamamız için her zaman bilincinde olmamız gerekiyor.

Türkiye'nin 81 ilinde yardım seferberliği başladı, vatandaşlar gerek nakdi gerekse ayni yardımlarıyla depremzedelerin yanında oldu. Türkiye, bir kez daha kenetlenerek yaşanan yıkımın üstesinden geldi.

Felakette tüm ülke gibi Babadağ olarak deprem bölgesinin yanında olduk. Vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalıştık. Rabbim bu acıları bize bir daha yaşatmasın”

iha

Kaynak: Diyarbakır Söz