Görüş Bildir

Beyaz tülbentiyle geldi

Sur’daki yasak sırasında mahsur kalan ve bir süre tutuklandıktan sonra serbest bırakılan HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun dün yemin eden Milletvekilleri arasında yerini aldı. Tosun yemin törenine beyaz tülbentiyle katıldı.

Beyaz tülbentiyle geldi

İKİ KEZ TEKRARLADI

Ak Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru’nun yemin etmesinin ardından CHP sıralarından itirazlar yükseldi. Bunun üzerine Durmuş Yılmaz, 2 kelime eksik okuduğunu belirterek Doğru’yu tekrar kürsüye çağırdı.

CHP'Lİ 3 KEZ TEKRARLADI

Törenin dikkat çekici anlarından biri de CHP Ankara Milletvekili Servet Uysal'ın yeminiydi. Önündeki yemin metnini okumakta zorlanan ve sık sık duraksayan Uysal, Durmuş Yılmaz'ın uyarısıyla yeminini 3 kez tekrarladı.

AĞAR'IN OĞLU TOLGA'YA ALKIŞ

Yeni vekillerin alkışlanması üzerine Durmuş Yılmaz sık sık uyarıda bulundu. En çok alkışı Mehmet Ağar'ın oğlu Zülfü Tolga Ağar'ın alması dikkat çekti. Yılmaz bu sırada milletvekili sıralarına bir kez daha uyarıda bulundu.

BEHİCE BORAN VE MUSTAFA SUPHİ

HDP Hatay Milletvekili Barış Atay ile İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Meclis’teki yemin törenine yakalarında Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) kurucusu Mustafa Suphi ve Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) lideri Behice Boran’ın fotoğraflarının olduğu rozetleri takarak katıldı.

TAY YEMİN EDERKEN YUHALANDI

HDP Hatay Milletvekili Barış Atay, Meclis'teki yemin töreni sırasında bir izleyici tarafından yuhalandı. Meclis Başkanı Durmuş Yılmaz'ın talimatı üzerine izleyici locasında bulunan kişi, güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi