Görüş Bildir

Beyaz'dan kurgu

Önceki gece Kanal D ekranlarında yayınlanan Beyaz Şov programına katılarak örgüt propagandası yapan Öğretmen Ayşe Çelik ismi sahte çıktı. Diyarbakır’da öğretmen olarak görev yapan üç Ayşe Çelik bulunduğu, bu kişilerden hiçbirinin o telefon bağlantısında örgüt propagandası yapan kişi olmadığı ortaya çıktı. Şimdi merak edilen soru şu; O telefon bağlantısı ve PKK propagandası bir kurgu muydu?

Beyaz'dan kurgu

Önceki Doğan Medya Grubu'na bağlı Kanal D televizyonunda yayınlanan Beyaz Şov'a telefonla bağlanan Ayşe Çelik isimli bir izleyici PKK propagandası yaparak Diyarbakır'da yaşanan olaylardan güvenlik kuvvetlerini sorumlu tutmuş, terör örgütüne tek kelime söyletmemişti.

DEFALARCA ALKIŞLATTI

Canlı yayında öğrenciler tarafından alkışlanmayan bu konuşma Beyazıt Öztürk'ün destek vermesi ile stüdyodaki izleyiciler tarafından alkışlandı. Beyaz'ın da defalarca alkışlattırdığı bu örgüt propagandasının arka planı ortaya çıkmaya başladı.

O İSİM SAHTE ÇIKTI

Diyarbakır'da görev yapan Ayşe Çelik isimli 3 öğretmene ulaşıldı. Yapılan görüşmelerde bu üç ismin de Beyaz Şov'a telefonla katılan Ayşe Çelik olmadığı ortaya çıktı. Sosyal medya kullanıcıları gün boyunca Ayşe Çelik'in kim olduğunu, nasıl canlı yayına bağlandığını, örgüt propagandası yapmasına neden izin verildiğini ve Beyazıt Öztürk'ün bu çirkin propagandayı neden alkışlattığını konuşuyor.

MEB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Buarada, MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği yetkilileri, bir televizyon programına katılarak öğretmen olduğunu iddia eden A.Ç. adlı kişinin araştırıldığını, bu isimde MEB’de görevli 3 öğretmen bulunduğunun tespit edildiği belirtti.

Bu 3 öğretmenle de birebir görüşüldüğünü ifade eden yetkililer, 3 öğretmenin de durumdan rahatsızlık duyduklarını belirterek böyle bir programa bağlanmadıklarını söylediklerini aktardı.

Bakanlık yetkilileri, televizyon programında açıklama yapan kişinin Milli Eğitim Bakanlığı ile hiçbir bağlantısının bulunmadığının tespit edildiğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi