Beyazgül, suçu Fakıbaba'ya attı

Sel nedeniyle 16 kişinin vefat ettiği Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Sorumluluğumuz yok" dedi. Su basan Abide Kavşağı ile ilgili önceki başkan Ahmet Eşref Fakıbaba'yı işaret etti.

Beyazgül, suçu Fakıbaba'ya attı

AK Partili Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Adıyaman ve Şanlıurfa’da yaşanan sellerle ilgili konuştu. 16 kişinin selde öldüğü kentin belediye başkanı Beyazgüm, hiç sorumluluğunun olmadığını iddia ederken,  Su basan Abide Kavşağı ile ilgili önceki başkan Ahmet Eşref Fakıbaba'yı işaret etti.

Katıldığı bir yayında "Belediye olarak herhangi bir sorumluluğunuz olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna yanıt veren Beyazgül, “Kesinlikle hiçbir sorumluluğumuz yok. Bilakis dönemimde buna ilişkin çok güzel işler yapıldı” dedi.

Su basması nedeniyle 8 kişinin hayatını kaybettiği kentteki Abide Kavşağı ile ilgili konuşan Beyazgül, "Abide Kavşağı 2012 yılında... Çıksın birisi göstersin 'sizin zamanınızda yapıldı' diye. Bunlar bizim dönemimize ait konular değil. O dönemin belediye başkanının çıkıp cevap vermesi lazım. O zaman belediye başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ydı. Kendisi bu konuyu o kadar iyi bilmesine rağmen nasıl bana suçu atabiliyor. Benimle nasıl bağlantı kurabiliyor. Kendisinin bilgisi dahilinde yapılmış bizimle ne alakası var. Nasıl böyle iftiralar atılabiliyor. 2012 yılında sesiniz çıkmadı bugün kalkıyorsunuz suçu bize bırakıyorsunuz. Ben mühendis değilim, teknik arkadaşlar inceleme yaparlar neler yanlış yapılmış ne gibi hatalar var tespit edilir" ifadelerini kullandı.

Beyazgül geçtiğimiz günlerde selin yaşandığı bölgede incelemelerde bulunurken afetzedelerin protestosu ile karşılaşmıştı. Abide Köprülü Kavşağı üst yollardaki köprülü kavşak ve altgeçitten oluşuyor. Üst yollar ve altgeçit farklı zamanlarda kullanıma açılmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz