Bigalılar şehidi için yürüdü

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bir binaya tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesiyle şehit düşen Uzman Onbaşı Ulaş Açıkgöz için memleketi Çanakkale'nın Biga İlçesi'nde 3 bin kişinin katılımıyla yürüyüş düzenlendi, terör lanetlendi.

Bigalılar şehidi için yürüdü
Biga kent merkezindeki çarşı önünde, dün saat 20.30'da toplanan 3 bin kişilik grup, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bir binaya tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesiyle şehit düşen hemşerileri Uzman Onbaşı Ulaş Açıkgöz için yürüyüş düzenledi. Kapalı Çarşı önünden sırasıyla İnönü Caddesi, İstiklal Caddesi ve Çan Caddesi'ni geçen topluluk, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı. Sürücüler de Türk bayraklarıyla donatılmış araçlarıyla topluluğun arkasında konvoy oluşturdu. Tekbir seslerinin de yükseldiği yürüyüş, Hükümet Meydanı'nda sona erdi.
ŞEHİDİN EVİNE DE KOŞTULAR
Yürüyüş sonrası, topluluktan bazıları, başta belediye otobüsleri olmak üzere çeşitli araçlara binerek, şehit Açıkgöz'ün Kalafat Köyü'ndeki evine de gitti. Şehit ailesinin evinin önünde 'Hepimiz Ulaş'ız', 'Ulaşlar ölmez' ve 'Anacığım hakkını helal et bize'  sloganları attı. Topluluğa şehidin ablası Gülşen Mutlu, "Helal olsun" diyerek cevap verdi. Gruptakiler, Bigalı şehit Açıkgöz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunup, Fatiha okuduktan sonra buradan ayrıldı.
DHA

Kaynak: DHA

Çok Okunan Haberler