Bilirkişi faciası

Yazar Mehmet Ali Altındağ, yargının kanayan yarası haline gelen "Bilirkişi Müessesesini" kaleme aldı.

Bilirkişi faciası

Altındağ, 1 Nisan 2013 tarihinde Diyarbakır Söz'ün ortaya çıkardığı "İş Mahkemelerindeki Bilirkişi Skandalını" gündeme taşıyarak, aynı rant çevrelerinin bugün bile İş Mahkemelerinde cirit attığını dile getirdi.

SÖZ GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Diyarbakır Söz, Yargının kanayan yarası haline gelen "Bilirkişi Müessesesinde" yaşanan skandal raporlar ve Diyarbakır'daki bazı İş Mahkemeleri Hakimlerinin rant odaklı dosyaları yakınlarına servis edip, yanlı kararların alınmasını sağladığını, 1 Nisan 2013 tarihinde gündeme getirmişti.

MAHKEME HAKİMİ VE EŞİ

Dönemin, Diyarbakır 1. İş Mahkemesi Hakimesi Emine Üçer/Uçar’ın ailesi ve kendisinin taraf olduğu “arazi davasına” Dicle Üniversitesi’nde görevli eşi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Üçer’in bölüm arkadaşı Yrd. Doç. Dr. Nedim Meriç ve Yrd. Doç. Dr. Nihat Taşdelen’e hazırlattığı “ısmarlama özel bilirkişi raporunu” haber yapmıştı.

SKANDALLARI DEŞİFRE EDECEK

Gazeteci Yazar Mehmet Ali Altındağ, Diyarbakır Söz'ün dava konusu olduğu ve Yargıtay tarafından haberin gerçek ve doğruluğunu tescil eden kararıyla birlikte, İş mahkemelerinde bugün yaşanan yanlış ve tarafgir kararları irdeledi. "İş Mahkemelerinde Bilirkişi Faciası" başlıklı bugünkü yazısında Altındağ, bu minvalde yazı serisinin belge ve deliller ışığında devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz