Bin 50 gözaltı

Ankara ve Mersin'de IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda 11'i yabancı uyruklu 22 kişi gözaltına alındı. Adıyaman, Antalya ve Erzurum'da ise PKK'ya yönelik operasyonda 67 kişi gözaltına alındı. Toplam gözaltı sayısı 1050 oldu.

Bin 50 gözaltı

Ankara ve Mersin'de IŞİD'e yönelik operasyonlarda 15'i yabancı uyruklu 22 kişi, Adıyaman, Erzurum ve Antalya'da ise PKK'ya yönelik operasyonda 67 kişi gözaltına alındı. Operasyonlar şafak vakti eş zamanlı olarak yapıldı. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada 4 günde 1050 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Ankara'da 15 gözaltı

Ankara ve Mersin'de IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda 15'i yabancı uyruklu 22 kişi gözaltına alındı. Ankara'nın Ulus semti Hacıbayram Mahallesi'ndeki birçok adrese yaklaşık 500 polisin katılımıyla şafak operasyonu düzenlendi. Polis ekipleri mahallenin giriş ve çıkışlarını kapattı. Operasyona Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yanısıra diğer birimlerden de ekipler katıldı. Polis helikopteri operasyona havadan destek verdi.

Mersin'de 7 gözaltı

Bir istihbaratı değerlendiren Gaziantep Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, Mersin polisi ile ortaklaşa Erdemli ilçesi Kızkalesi Mahallesi'nde düzenledikleri operasyonda, İŞİD üyesi 7 kişiyi gözaltına aldı. Kilis ve Gaziantep’teki operasyonlardan kaçarak Mersin’e geldikleri bildirilen şüphelilerin yerli ve yabancı terör örgütü sempatizanlarına aracı oldukları ve IŞİD'e malzeme aktarımı ile lojistik destek sağladıkları belirtildi. Yakalanan şüphelilerden üçünün Türk, dördünün ise Suriye uyruklu olduğu tespit edildi. Şüpheliler sorgulanmak üzere Gaziantep’e gönderildi.

Adıyaman'da 13 gözaltı

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, özel harekât polisleri ve jandarmanın da katılımıyla sabahın erken saatlerinde merkez ve köylerde belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanmaya başlandı.

Antalya'da 20 gözaltı

Antalya Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından PKK'ya yönelik düzenlenen şafak operasyonunda, 20 kişi gözaltına alındı.

Özel harekat polisi ve asayiş ekiplerinin desteğindeki operasyon, saat 05.00'te başladı. Kepez İlçesi Habibler ve Güneş mahallelerinde 20 adrese eş zamanlı baskın yapan polis, 20 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin kaldığı adreslerde yapılan aramada, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, bu silahlara ait çok sayıda mermi ve fişek, 4 kasatura ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Şüphelilerin, Antalya'da son dönemde yapılan sokak eylemlerinde, maske takarak polise taşlı saldırıda bulundukları kaydedildi. Antalya'da cumartesi günü yapılan operasyonda ise Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü üyesi 14 kişi gözaltına alınmıştı. Sorguları halen devam 14 kişi, çarşamba günü adliyeye sevk edilecek.

Erzurum'da 34 gözaltı

Erzurum'da PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik operasyonda 34 kişi gözaltına alındı.Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Palandöken, Yakutiye, Aziziye, Karayazı ve Tekman ilçelerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Operasyonuna kırsal alanda devam edildi.

Üç günde 940 gözaltı

Ülke genelinde, aralarında IŞİD, DHKP/C, PKK ve gençlik yapılanması YDG/H’nin de bulunduğu örgütlere yönelik 34 ilde düzenlenen operasyonlarda 940 kişi gözaltına alındı.

IŞİD’in Türkiye'deki yabancılardan sorumlu üst düzey yöneticisi olduğu iddia edilen Abdulla Abdullayev ve İstanbul'daki bir grubunun sorumlusu olduğu öne sürülen ve "Ebu Hanzala" kodlu Halis Bayancuk da önceki operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında.

Kaynak: Diyarbakır Söz