Binali Yıldırım, Cumhuriyet'i şehit aileleriyle kutladı

AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, İzmir'de Cumhuriyet Bayramı'nın 92'nci yıldönümünü şehit aileleriyle kutladı. Yıldırım, her birine karanfil hediye ettiği ailelerden birlik ve beraberlik içinde olmalarını istedi.

Binali Yıldırım, Cumhuriyet'i şehit aileleriyle kutladı

AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, Cumhuriyet Bayramı'nın 92'nci yıldönümü nedeniyle 50 şehit ailesi ile öğle yemeği yedi. Yemek, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın adını taşıyan müzeye dönüştürülen gemide gerçekleşti. Pasaport İskelesi'nden hareket eden gemi, yemek boyunca körfezde tur attı. Yıldırım, İstanbul'da şehir hatlarında kullanılan geminin 2014 yılında İzmir'e getirilip Zübeyde Hanım'ın eşyalarıyla donatıldığını ve müzeye dönüştürüldüğünü belirterek, bir yıl içinde 100 bin öğrencinin gemiyi ziyaret ettiğini anlattı.

“ŞEHİTLER AY YILDIZLI BAYRAĞIN PARLAYAN YILDIZI GİBİ"

Yıldırım, şöyle konuştu:

“Cumhuriyetin kuruluşunun 92'nci yılını kutladığımız bu mutlu günümüzde sizlerle anlamlı buluşmanın anlamlı gemide bir araya gelmenin büyük mutluluğu içindeyim. Cumhuriyetin kuruluşu ve İstiklal Savaşı'yla ilgili saatlerce konuşsak bitmez. Bu savaş konuşmakla anlaşılmaz. 780 bin metrekare toprağı kanlarıyla sulayan ve bu mukaddes vatanı bize emanet eden şehitlere borçlu olduğumuzu her an her saniye hatırlamamız ve bağımsızlığın bir ülke için ne anlama geldiğini gelecek kuşaklarımıza yavrularımıza anlatmamız gerekiyor. Şehitlik mertebesi herkesin ulaşması mümkün olmayan bir mertebedir. İnancımızda şehitlerin ölü olmadığı onların daima diri olduğu ifade edilir. Şehitler ay yıldızlı bayrağın parlayan yıldızı gibidir. Bu bayrağın rengi şehit kanlarımızın rengindense hilali Türk milletinin bağımsızlık sevdasından geliyorsa bu bağımsızlık da her bir şehidimizi temsil ediyor. Bayrağı olmayanın devleti olmaz onun için bir kez daha bu vatan için hayatını seve seve göz kırpmadan feda eden şehitlerimize rahmet diliyorum."

“ÇOCUKLARIMIZA HÜCRELERİNE İŞLEYECEK ŞEKİLDE ANLATMALIYIZ"

AK Parti İzmir milletvekili adayı Yıldırım, şehitlerin ne için nasıl öldüklerini çocuklara gelecek nesillere hücrelerine işleyecek şekilde anlatmak gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Gazilerimiz gözünü kırpmadan hayatlarını ortaya koydular. Onları gözümüzün içi gibi görüp onlara hayatlarını sürdürmede gereken görevlerimizi aksaksız yapmak zorundayız. Şehitlerimizin bize emanetleri, evlatları, eşleri, akrabalarını onların hatıralarını en güzel şekilde anacak şekilde görevlerimizi yapmamız gerekiyor. 12 yıllık AK Parti iktidarlarında özellikle şehitler, gaziler ve onların yakınlarına yönelik düzenlemeler çok önemli kazanımları beraberinde getirdi. Hiçbir şey giden şehidimizin yerini doldurmaz ama hangi uğurda hayatını verdiğini bilmekte bütün bunların üzerindedir. Ulvi bir dava için gelecek davamız için çocuklarımızın gelecek nesillerimiz için hayatını ortaya koyanlara ne yapsak azdır. Bunu asla ve asla meziyet büyük bir iş yapmış olarak düşünemeyiz. Bağımsızlık ruhunu yavrularımıza aşılamamız, hücrelerine işleyecek şekilde anlatmak hepimizin boynunun borcudur. Bölücüler, masum insanları katledenler askerimizi, korucumuzu kahpece şehit edenler şunu bilmelidir. Bu ülke bölünmez şehitler ölmez asla ve asla bunu başaramayacaksınız."

“SİNSİ PLANLARA İTİBAR ETMEYİN"

AK Parti İzmir adayı Binali Yıldırım, Kurtuluş Savaşı'Nda İzmir'in verdiği mücadeleyi hatırlatarak, bugün de sinsi planlara itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu:

“O yıllarda 13 milyon fakirlik içindeki bu millet, yedi düvele karşı mücadelesini başarıla yapmış ve Türkiye'nin bağımsızlığını Atatürk liderliğinde İzmir Belkahve'de tüm dünyaya ilan etmiştir. İzmir, Anadolu toprakları işgal edildikten sonra İzmir işgali ile Kurtuluş Savaşı'nın kararının verildiği şehirdir. Zaferle sonuçlanıp dünyaya duyurulduğu şehirdir. Yaşadığımız şehrin önemini elbette ki çok iyi bileceğiz. İzmir'i Türkiye'nin en önemli İstanbul ile yarışan şehri haline getirilmesi için çalışacağız. İki gün sonra seçim var. Bu seçimler kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin daim olması ülkemizin canını yakan malına zarar veren terör belasının ülke gündeminden yok olması için bir vesile olur diye düşünüyorum. Bizim güçlü olmaktan başka çaremiz yok. Hiçbir ülke bizim dostumuz olacak. Bizim tek dostumuz kendimizdir. 'Senin kaşın kara gözün ela' diye ayrıştırma değil birleştirmeyi esas alacağız. Bizi bize düşürmeye çalışan sinsi planlara itibar etmeyeceğiz. Bunun yolu kardeşliktir birlik beraberliktir. Her an her zaman beraber olacağız tasada da sevinçte de beraber olacağız."

“KAHPECE YOLLARA BAŞVURDULAR"

Binali Yıldırım, terörün ülke gündeminden kalkması için çabaladıklarını belirterek, “92 yıl geçti çok mesafe kat ettik. Düşmanlarımız kıskandı. Düşmanlarımız bizimle savaşarak sonuç alamayacaklarını anladıktan sonra kahpece yollara başvurdu. Bizim enerjimizi içten yok etmek için maşa olarak görev almayı içimizden bazılarına kabul ettirdi. Bu ulus, 16 devlet kurmuş asla ve asla Türk milleti hiçbir başka devletin boyundurluğu altına girmemiş. Buna sahip iki ulustan biri olmayı başarmış. Şartlar ne olursa olsun bizim en büyük kaynağımız gücümüz milletin inancıdır. Bağımsızlık karakterinin var olmasıdır. Cumhuriyetin 100'üncü yılında da Türkiye dünyanın 10 büyük ülkesi arasında yerini alacak ve 30 yılı aşkın süredir enerjimizi tüketen kardeşliğimizi bozmaya çalışan terör belası ülke gündeminden kalkmış olacak" dedi.

Yıldırım, konuşmasının ardından şehit ailelerinin masalarına giderek her birine karanfil hediye etti.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz