Görüş Bildir

Birbirimizi öldürüyoruz!

Diyarbakır'da basın açıklaması yapmak için toplanan HDP ve DBP'li gruba bir kadın, "Biz Müslümanız nasıl Kur'an yakıyoruz, cami yıkıyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Birbirimizi öldürüyoruz!

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde, Sur'daki PKK'ya yönelik operasyonlara ilişkin basın açıklaması yapmak için toplanan HDP ve DBP'li gruba, bir kadın tepkisini dile getirdi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan, Sibel Yiğitalp ve Çağlar Demirel ile DBP eski İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de aralarında bulunduğu grup, Sur ilçesindeki PKK'ya yönelik operasyonlara tepki amacıyla Yenişehir ilçesinde Urfakapı mevkisindeki polis noktası önünde toplandı.

KADININ İSYANI

Grubun bulunduğu alana yaklaşan ismi öğrenilemeyen kadın, Sur ilçesindeki terör saldırıları nedeniyle yaşadığı mağduriyeti anlattı. "9 gündür tren istasyonundayım. Hastayım, tedavi oluyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum. Benim evim yok. Şu an psikolojim bozulmuş" diyen kadına milletvekili Aydoğan, "Tamam açıklamamızı yapalım, halledeceğiz. İl binasına gel" diye seslendi.

BİRBİRİMİZİ ÖLDÜRÜYORUZ

Bunun üzerine HDP ve DBP'lileri eleştiren kadın tepkisini şöyle dile getirdi: "İnanmıyorum artık kimseye. Niye birbirimizi vuruyoruz. Kimiz biz, birbirimizi öldürüyoruz. Biz Müslümanız nasıl Kur'an yakıyoruz, cami yıkıyoruz."

Kadın daha sonra partililer tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı. Eyleme vatandaşların ilgi göstermediği dikkat çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi