Boğaziçi Üniversitesi otoparkında ikinci kere bomba düzenekli araç paniği yaşandı

Taktik PKK mensubu Sinem Oğuz taktiği... Sinem Oğuz’un bomba düzenekli araç bıraktığı Boğaziçi Üniversitesi’nin otoparkında, aynı şekilde dizayn edilmiş bir araç daha bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi otoparkında ikinci kere bomba düzenekli araç paniği yaşandı

Taktik PKK mensubu Sinem Oğuz taktiği... Sinem Oğuz’un bomba düzenekli araç bıraktığı Boğaziçi Üniversitesi’nin otoparkında, aynı şekilde dizayn edilmiş bir araç daha bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü'nde ikinci kez bombalı araç ihbarı yapıldı. Dün öğle saatlerinde şüpheli araç ihbarı alan polis, kampüsü boşaltılıp yoğun güvenlik önlemi aldı. Polis helikopterinin de havadan destek verdiği aramada beyaz renkli otomobil kampüste park halinde bulundu. Araçtaki aramada, bomba düzeneği yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Geçtiğimiz günlerde de Boğaziçi Üniversitesi'nde şüpheli araç paniği yaşanmıştı. Üniversiteden yapılan açıklamada, "bomba ihbarı"nın asılsız olduğu ancak araçta "bomba düzeneği" bulunduğu ifade edilmişti.

Düzenek bulundu

Bulunan ikinci aracın, Ankara saldırısında kullanılan aracı ikiz plaka takılıp satan Arap Yakut tarafından satıldığı ve emniyetin her yerde aradığı son araç olduğu ortaya çıktı. Gelen istihbarat doğrultusunda polis ekipleri dün Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampusu otoparkına geldi. Kampüsü hemen boşaltan polis ekipleri otoparkta araştırma yaptı. Ardından bomba imha ekipleri tarafından açılan araçta bomba düzeneği bulundu.

Yine ikiz plakalı tuzak kurdular

Aracı üniversiteye yerleştiren teröristlerin Diyarbakır’dan gelecek bombaları beklediği ortaya çıktı. İstanbul Emniyeti İstihbarat ve terör polisi Ankara saldırısında kullanılan araca benzer özellikte ikizi plaka takılan aracı her yerde arıyordu.

KAMPUSTA İKİNCİ ŞOK

Türkiye’nin her yerinde aranan bomba düzenekli aracın Boğaziçi Üniversitesi’nin otoparkından çıkması şok etkisi yarattı. Lice kırsalından gelen Sinem Oğuz isimli bombacının Ankara’dakine benzer bir saldırı planladığını AKŞAM duyurmuştu. Sinem Oğuz da yine ikiz plalakı Citroen marka aracı Boğaziçi Üniversitesi’nin kampusuna yerleştirmişti.

Boğaziçi Üniversitesi ya da kısaca BOUN, İstanbul, Türkiye'deki bir devlet üniversitesi. 16 Eylül 1863'te Cyrus Hamlin veChristopher Robert tarafından Robert Kolej adıyla kuruldu. Yüz yılı aşkın bir süre bu adla bugünkü Güney Kampüsü'nde eğitim verdikten sonra, üzerinde bağımsız bir üniversite kurulması için 10 Eylül 1971'de Türkiye Hükûmeti'ne devredilerek Boğaziçi Üniversitesi adını aldı. Günümüzde toplam 1.672.106 m2'lik alana sahip olan ve altı yerleşkesi bulunan Boğaziçi Üniversitesi, İngilizce eğitim verir.

Kurulduğu 1971 yılından beri Türkiye'nin eğitim kalitesi en yüksek[2], saygın üniversitelerinden biri olduğu kabul edilmektedir. Boğaziçi Üniversitesi, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda en yüksek puanları alan öğrenciler tarafından tercih edilen üniversitelerden biri olmuştur. Örneğin; 2006, 2007 ve 2009 yıllarında, ÖSS'de tüm puan türlerinde en fazla tercih edilen üniversiteler kategorisinde 1. olmuştur

Kaynak: Diyarbakır Söz