Bölge belediye başkanları Diyarbakır'da

GABB toplantısı Vali ve Belediye Başkan Vekili Güzeloğlu başkanlığında toplandı.

Bölge belediye başkanları Diyarbakır'da

GÜNEYDOĞU Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) toplantısı, Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğine gerçekleştirildi. Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hasan Basri Güzeloğlu başkanlık etti.

BÖLGE BELEDİYE BAŞKANLARI

Belediyenin konferans salonunda düzenlenen toplantıya Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun da aralarında bulunduğu bölgedeki il ve ilçe belediyelerinin başkanları katıldı. Toplantının açılışını yapan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hasan Basri Güzeloğlu, bölgedeki belediyelerin gerçekleştireceği hizmetlerle ilgili koordinasyon ve uyumlu çalışmaya dikkat çekti.

SOSYO-EKONOMİK FAALİYET

Güzeloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin her konuda bölge belediyelerine destek verdiğine dikkat çekerek, geçmiş dönemlerde ihanet anlayışı tarafından sosyo- ekonomik açıdan geri bırakılmış kentlere eğitimden spora, kültürden genel hizmetlere gerekli hizmetleri kazandırmak istediklerini ifade etti. Güzeloğlu, "Bu ihanet aklı stratejik ve bilinçli bir şekilde gerçekleşmiştir.

MADDİ İMKANLARIN OLUŞMASI

Sadece maddi anlamda sınırlı kalmamış, sosyal alanların hepsinde bu boyutta domine edilmiş bu kentler maalesef sosyo-ekonomik kalkınmanın bütün parametrelerinde bilhassa eksiltilmiş ve maalesef geri bırakılmıştır. Bölgenin genelinde spor ve sosyal  alt yapıdaki etkinliklere kadar bu ihanet anlının ve onun uzantısının piyonlarının bugüne kadar getirdiği bilinçli stratejinin sonucudur. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve saygıdeğer cumhurbaşkanımızın liderliğindeki hükümetimizin desteği ile milletimizin güveni ve ferasetiyle tersine çevirerek hizmete dönüştüreceğiz" dedi. Toplantıda bölgedeki belediyelerle ilgili görüş ve talepler dile getirilerek birçok konu ile ilgili kararlar alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz