Bölge her alanda kalkınıyor

Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu Başkanı Aykut Özbuğdaycı ile 7 ilin dernek başkanı Vali Mustafa Toprak'ı ziyaret etti.

Bölge her alanda kalkınıyor

Güney ve Güneydoğu Anadolu Genç İşadamları Federasyon Başkanı ve 7 ilin Dernek Başkanları Diyarbakır’a gelerek, Vali Mustafa Toprak’ı ziyaret edip görüş alışverişinde bulundu.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen görüşmeye Vali Mustafa Toprak, Güney ve Güneydoğu Anadolu Genç İşadamları Federasyon Başkanı Aykut Özbuğdatcı ve 7 ilin dernek başkanları katıldı.

Güney ve Güneydoğu Anadolu Genç İşadamları Federasyon ve yedi İlin Dernek Başkanları Diyarbakır’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Toprak, “Misyonu, vizyonu, strateji ve hedefi koyan kişiler sizlersiniz. Sizler önemli bir yola çıkmışsınız ve önemli işler yapıyorsunuz.

“Diyarbakır’a gelen insanlarımız ister turizm, ticaret, yatırım, inanç turizmi, isterse gezmek, görmek burayı bir istasyon olarak kullanıp başka illere geçiş noktası olarak kabul etsin ne amaçla gelinirse gelinsin buradaki güzellikleri ve ekonomik, ticari, insani ve tarihi değerler, gibi her açıdan zenginliklerimizi anlatabilmeyiz.” dedi.

‘YATIRIM YAPMAK İÇİN GELİN’


Diyarbakır’ın kalkınması için yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduklarını anlatan Toprak,bölgedeki iş adamlarını yatırım yapmaya davet etti.

Toprak,”Geçmişten gelen zenginliklerimiz ve birikimlerimiz ile sivil toplum ve mesleki örgütlerin bu noktada sağladığı katkılar olmasaydı sizlerde olması gereken noktalarda olamazdınız. Geçmişteki birikimleri daha fazla geliştirerek ve uluslararası gelişmeleri dikkate alarak bir vizyon çizmek ve destek vermek hepimizin görevidir. Diyarbakır’a gelen insanlarımız ister turizm, ticaret, yatırım, inanç turizmi, isterse gezmek, görmek burayı bir istasyon olarak kullanıp başka illere geçiş noktası olarak kabul etsin ne amaçla gelinirse gelinsin buradaki güzellikleri ve ekonomik, ticari, insani ve tarihi değerler, gibi her açıdan zenginliklerimizi anlatabilmeyiz. Sizin Diyarbakır da ortaya koyacağınız projelere destek ve yön vererek katkı sağlayabiliriz. Kalkınma ajansları önemli bir hedef ve vizyon ortaya koyuyor. Sizlerinde Diyarbakır’da ortaya koymak istediğiniz projeler olursa buradaki kalkınma ajansımızın ve diğer alandaki meslek örgütlerimizi her zaman o noktaya seferber edebiliriz.” diye konuştu.

‘DİYARBAKIR’IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK’


Vali Mustafa Toprak daha sonra Diyarbakır da yapılan duble yollar ve Diyarbakır’ın yakınlarından geçecek Şanlıurfa-Habur otoban yolu yapılacak olan otoban yolu gibi gelişen ulaşım ağlarından ve hızlı tren ve demiryolları ağlarının iyileştirilmesi ile yaşanan ekonomik, tarım, hayvancılık, sulama, sera ve meyvecilik ile kültür, spor, tarihi eserlerin restorasyonu ile insanımızı mesleki geliştirme ve istihdam alanında yaşanan gelişmelerden bahsetti.

Güney ve Güneydoğu Anadolu Genç İşadamları Federasyon Başkanı Aykut Özbuğdatcı da Güney ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan olumlu gelişmeler ile hazırlığı devam eden ve Cumhuriyet tarihinin en büyük teşvik kararnamesinin sağlayacağı faydalar ve oluşturduğu olumlu beklentilerden bahsetti. Daha sonra birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz