Bölge için olumlu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, açıkladığı yeni teşvik sistemini değerlendiren AK Parti Ergani İlçe Başkanı Mehmet Kaya, Bugüne kadar uygulamaya konulan yeni teşvik paketlerindeki eksiklerin büyük çoğunluğunun Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan yeni teşvik paketinde giderildiğini belirtti.

Bölge için olumlu

Eski teşvik uygulamalarındaki en büyük eksiklerden birinin uygulama süresinin 5 yıl ile sınırlanması olduğunu yeni paketteki sürenin 12 yıla kadar çıkarılmasının çok yerinde bir karar olduğunu ifade eden Kaya, "Hükümet olarak eğitim sistemine vermiş olduğumuz önemi yeni teşvik sisteminde de göstererek eğitim yatırımlarını da öncelikli olarak destekliyoruz. Özel sektör tarafından gerçekleştirilecek olan ilk, orta ve lise eğitim yatırımları, hangi ilde yapılırsa yapılsın, bölgesel teşvik uygulamaları kapsamında 6 'inci bölge desteklerinden yararlanacaklardır” dedi.

TEŞVİK BÖLGEYE HAYAT VERECEK

Kaya, Türkiye ekonomisi, hükümetleri döneminde tüm dünyayı etkileyen küresel krizlere rağmen son derece dinamik, güvenli ve istikrarlı bir yapı sergilediğini vurgulayarak, 2002 yılından itibaren, küresel krizin en ağır seyrettiği 2009 yılı hariç olmak üzere ekonomimiz sürekli büyüme göstermiş olup; bu yeni teşvik sistemiyle, 2009 yılından beri uygulanan 'Bölgesel Teşvik Uygulaması'nın etkinliği artırılacaktır. Bu yeni teşvik sisteminin, ülkemiz ekonomisinin dinamizmini daha da artıracağını, bu canlılığın her alanda hissedileceğini ve büyümekte olan Türkiye ekonomisinin dünya ekonomisindeki yerinin hızla yükseldiğini ve yarınlarımızın daha aydınlık olacaktır. Yeni teşvik sisteminin ülkemize, milletimize ve yatırımcılarımıza hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz