Bombalı Tuzak! 5 Şehit

Şırnak ve Mardin'de PKK'nın bombalı tuzakları, 4'ü asker, bir polis şehit etti. 14 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Bombalı Tuzak! 5 Şehit

PKK Mardin ve Şırnak'da, güvenlik güçlerine yönelik kurduğu bombalı tuzaklardan ikisi, can aldı. İki bombalı saldırıda, biri polis, 4'ü de asker olmak üzere 5 güvenlik görevlisi şehit oldu. 14'u da yaralandı.

SAVUR'DA YOLA BOMBALI TUZAK

Saldırı, Mardin'in Savur ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Taşlık ve Yazır köyleri arasındaki yolda dün saat 19.30 sıralarında yapıldı. PKK'lı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı, askeri zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada, araçta bulunan 4 asker şehit olurken, 2 asker de yaralandı.

BÖLGEDE OPERASYON BAŞLATILDI

Yaralı askerler, Savur Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Saldırının ardından karayolunu ulaşıma kapatan güvenlik güçleri, teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

ŞIRNAK'TA EVDE BOMBALI TUZAK

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak'ta güvenlik güçleri, kazılan hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor. Operasyonlar kapsamında dün İsmet Paşa Mahallesi'nde güvenlik görevlilerin girdiği evde PKK'lıların tuzakladığı bomba infilak etti. Patlamada yaralanan güvenlik görevlileri olduğu belirtilirken, bölgeye ambulanslar sevk edildi.

1 POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

8 güvenlik görevlisi yaralandı. Ambulanslarla Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan 1 özel harekat polis memuru, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Hastanede tedavi süren 7 güvenlik görevlisinin durumlarının iyi olduğu belirtildi.

KURTARMA EKİPLERİNE ATEŞ AÇILDI

Buarada, göçükte kalanlara yardıma giden ekiplere, teröristler otomatik silahlar ateş açtı. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesiyle çatışma yaşandı. Açılan ilk ateşte 6 güvenlik görevlisinin yaralandığı çatışma bir süre devam etti. Yaralanan 6 güvenlik görevlisi de ambulanslarla Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

Şırnak'ta gün içerisinde yaşanan çatışma ve patlamada 1 özel harekatçı polis şehit olurken toplam 13 güvenlik görevlisi de yaralandı.

SİİRT'TE CEPHANELİK BULUNDU

Siirt'in Eruh ilçesinde düzenlenen operasyonda 30 el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ilçeye bağlı Bayramlı ve Yeni Çizmeli köyü kırsalında teröristlere ait malzeme bulunduğu ihbarı üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince operasyon gerçekleştirildiği bildirildi.

Güvenlik güçlerince tek katlı ve yıkık bir evde yapılan aramada, 10 litrelik 4 bidon, 8 mutfak tüpü, 8 piknik tüpü, 15 kilogramlık 3 teneke, 5 düdüklü tencere ve 5 litrelik 2 pet şişede hazırlanmış el yapımı patlayıcı, patlayıcı yapımında kullanılan gübre ve bomba düzeneği ele geçirildi.

Açıklamada, ele geçirilen patlayıcıların kontrollü şekilde imha edildiği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz