Boydak Holding'in 4 üst düzey yöneticisi PDY'den gözaltına alındı!

Kayseri'de polisin bu sabah yaptığı Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, şirket CEO'su Memduh Boydak, Yönetim Kurulu üyeleri Erol Boydak ve Murat Bozdağ bu sabah gözaltına alındı.

Boydak Holding'in 4 üst düzey yöneticisi PDY'den gözaltına alındı!

Holdingin Organize Sanayi'deki binasında araştırma yapan polisler, bilgisayar kayıtlarının imajlarını aldı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri bu sabah, FETÖ/PYD örgütüne finans sağladığı iddiasıyla Boydak Holding'in Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Boydak Center'da arama yaptı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesinden gelen polislere, Terörle Mücadele ekipleri de (TEM) destek verdi.

Türkiye'nin mobilya sektöründeki en büyük kuruluşlarından biri olan ve bünyesinde bir çok mobilya markasını barındıran Boydak Holding merkezinin yanı sıra İstikbal, Bellona, Merkez Çelik ve Boyteks fabrikalarında da yapılan aramalarda, ekipler bilgisayar hard disklerinin imajını ve muhasebe kayıtlarını inceleyip kopyalarını aldı.

SABAH EVLERİNDE GÖZALTINA ALINDILAR

Operasyonda Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturma kapsamında evlerinden bu sabah saat 07.30'da gözaltına alınan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, şirket CEO'su Memduh Boydak hakkında FETO/PDY'ye finans sağlamak, üye olmak; Yönetim Kurulu üyeleri Erol Boydak ve Murat Bozdağ ise FETÖ/PYD örgütüne finans sağlamak, örgüt üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak iddiasıyla gözaltına alındı.

ŞİRKET CEO'SU DAHA ÖNCE DE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Boydak Holding CEO'su ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Memduh Boydak daha önce de Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak 16 Eylül 2015'de nitelikli yağma ve haksız arsa tahsisi şikayetleri üzerine gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.

KOM ve TEM Şube ekiplerince ortaklaşa yürütülen soruşturma çerçevesinde Boydak Holding'a ait merkez binasına giriş ve çıkışlar yasaklanırken, gözaltına alınan üst düzey yöneticileri hakkındaki iddialar bulunduğu, gelişmelere göre holdinge kayyum atanabileceği ileri sürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz