Bozdağ: 12 Eylül darbesini yapanlar bugün hesap veriyor

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, muhalefetin bir zamanlar 'yargılayamazsınız' dediği 12 Eylül darbesini yapanların bugün hesap verdiğini söyledi.

Bozdağ: 12 Eylül darbesini yapanlar bugün hesap veriyor

AK Parti Çorum İl Kongresi'ne katılan Bekir Bozdağ muhalefete yüklendi. Koalisyon hükümetinin 28 Şubat kararlarını hayata geçirdiğini hatırlatan Bozdağ, şöyle konuştu: ‘’Biz 28 Şubat anlayışının izlerini bir bir yasalarımızdan, hukukumuzdan ve demokratik anlayışımızdan çıkarttık attık. Şimdi 28 Şubat da yargı önünde hesabını veriyor. Hak yerini bulacak, adalet neyse tahakkuk edecek. Bütün muhalefet partileri, '12 Eylül’ün ürünüsünüz' diyordu; 'yargılayamazsınız' dediler. Yargılandılar. Daha sonra 'siz 28 Şubat’ın ürünüsünüz' dediler, 'yargılanamaz' dediler. Şimdi onlar da yargılanıyor."

Muhalefetin şimdi başka bir türkü çağıracağını belirten Bozdağ, "Biliniz ki bunlar her defasında kaçak güreşmek için bahane uyduruyor. Cumhuriyet Halk Partisi ne derse desin, bu güne kadar darbelerin gönülden karşısında duramamıştır. 27 Nisan e-muhtırasına da, 28 Şubat 97’ye de gönülden alkış vurmuştur. Rahmetli Adnan Menderes’in idam sehpasına giden sürecin hazırlanması için candan, gönülden çalışmış ve gönülden alkış vurmuşlardır.'' eleştirisinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz