Bozdağ: Kürt sorununu Başbakanımız çözer

Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın, 'Kürt sorununu Başbakan çözer' sözlerini değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Bu meseleyi çözmek büyük bir yiğitlik ve cesaret ister. O da Sayın Başbakanımızda vardır. İkinci bir Tayyip Erdoğan'ın ne zaman geleceğini kimsenin bilme imkanı yok. Yani onun için çözerse bu meseleyi Sayın Başbakanımız çözer" dedi.

Bozdağ: Kürt sorununu Başbakanımız çözer

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Bulgaristan Başmüftüsü Hacı Mustafa Aliş'i Başbakanlık Merkez Bina'da kabul etti. Kabulde gazetecilerin sorularını cevaplayan Bozdağ, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın, Kürt sorununu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çözebileceğine inandığı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, bu işin çözümü endeksli tartışmayı Başbakan Erdoğan'ın başlattığını hatırlattı.

ZANA'YA DESTEK

Bozdağ, "Bu meseleyi çözmek büyük bir yiğitlik ve cesaret ister. O da Sayın Başbakanımızda vardır. Yani onun için de ben Sayın Başbakanımızın Türkiye yönetiminde söz sahibi olduğu süreç içerisinde bu sorunun çözüme kavuşturulmasının Türkiye için büyük imkanlar doğuracağına inanıyorum. Çünkü ikinci bir Tayyip Erdoğan'ın ne zaman geleceğini kimsenin bilme imkanı yok. Yani onun için çözerse bu meseleyi Sayın Başbakanımız çözer. Onun döneminde çözülmediği takdirde bu meselenin ne kadar zaman daha devam edeceğini kestirmek çok zor. Çünkü bu konuda Sayın Başbakan gayet samimi, iyi niyetli ve cesur kararlar aldı, adımlar attı. Ben Sayın Başbakan'ın bu konudaki samimiyetini biliyorum ve bu samimiyetle Sayın Başbakan bu iş çözerse çözer. Türkiye eğer Sayın Başbakanımızın başında bulunduğu süre içinde bu sorunu çözücü bir adım atmayı başaramazsa, bu meseleyi daha çok konuşur diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz