Bu muhtar kimin muhtarı?

Gazeteci-Yazar Altındağ, bölge siyasetine ve bürokrasisine ilişkin "şeffaflığa" çağrıda bulundu.. Altındağ bugünkü yazısında PKK soruşturması kapsamında görevden alınan Eğil Belediye Başkanı Akkul'la, Lice'de bir teröristin taziyesine katılan ve sosyal medya hesabında paylaşım yapıp ağıt yakan köy muhtarı için, "Bu muhtar kimin muhtarı?" dedi.

Bu muhtar kimin muhtarı?

Türkiye’nin ve bölgenin yaşanan sorunlarına farklı bakışlarıyla dikkat çeken Araştırmacı, Gazeteci Yazar Mehmet Ali Altındağ, "Şeffaf bir tarih ve şeffaf bir siyaset, şeffaf bir Türkiye demektir" başlıklı yazısında, ülke yönetiminin her alanda, şeffaf olması gerektiğini dile getirdi.

Altındağ, geçtiğimiz Mart ayında terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan ve bilahare tahliye edilen Eğil Belediye Başkanı Mustafa Akkul'la birlikte, Lice ilçesinde öldürülen teröristin taziyesine giden Bahşilar Köyü Muhtarı Semih Memiş'in resimleri ve sosyal medya paylaşımını kaleme aldı.

Altındağ, PKK tandanslı Köy muhtarı Memiş için, "bu muhtar kimin muhtarı?" diyerek, Eğil Kaymakamı ile Eğil Cumhuriyet başsavcılığını, ortaya çıkan resim ve sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili olarak göreve çağırdı. Altındağ, Diyarbakır'da ve bölgede her şeyin şeffaf olacağını bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz