Burçlar kime işletmeye verilecek?

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, restore edilen tarihi Surlardaki burçların işletmelere verileceğini iddia etti. Cupolo, soru önergesi vererek burçların hangi işletmeye verileceğini sordu.

Burçlar kime işletmeye verilecek?

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, restore edilen Diyarbakır’ın merkezi Sur ilçesindeki surlarda bulunan burçların ticari işletilmek üzere bazı firmalara verileceğini öne sürdü.

Cupolo, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması amacıyla verdiği soru önergesinde, restorasyonu biten Diyarbakır surlarındaki burçların hangi amaçla ve hangi firmalara işletilmek üzere verildiğini sordu. Ceylan Akça Cupolo, Diyarbakır surlarında 3 yıldan beri restorasyon çalışması yapıldığını ve her bir burca ayrı fonksiyon yüklenerek işletme yapılacağını ifade ederek, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a şunları sordu:

KİMLERE VERİLECEK

"Hangi firmalara işletmeleri için verilmiştir?

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tarihi Diyarbakır Surları’nın tahribatına yol açabilecek bu girişimi hangi kültürel ve arkeolojik otoriterlerin tavsiyesi ve onayı ile başlattınız?

Restore edilen Surların hangi kısımları, hangi amaçla ve hangi firmalara işletmeleri için verilmiştir? Bu işlem hangi usulle yapılmıştır?

Surların ‘restoresi’ devam eden kısımları için yapılan planlama nedir?

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz