Büyük kaptan Eda Erdem'in heykeli yapıldı, eleştirilere dayanamayan heykeltraş açıklama yaptı; "Alakası yok"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için yaptırılan Eda Erdem heykeli sosyal medyaya damga vurdu. "Kaldırılsın, bu ne biçim heykel, 8 Mart gibi bir günde yapılmamalıydı" gibi eleştirilere maruz kalan heykelin tasarımcısından açıklama gecikmedi.

Büyük kaptan Eda Erdem'in heykeli yapıldı, eleştirilere dayanamayan heykeltraş açıklama yaptı;

Voleybol Milli Takım Kaptanı ve Fenerbahçe Volaybol Takımı oyuncusu Eda Erdem’in uluslararası medyada dahi çok konuşulan fotoğrafı Ali Koç tarafından 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nde heykeli yapıldı. Sosyal medya kullanıcıları tarafından Efsane Kaptan Eda Erdem için yapılan ve tamamen erkek bedeni gibi görünen heykel, “8 Mart’ın anlamına hitap etmiyor,  kadın bu günde dahi bir erkeğe benzemek zorunda, güçlü kadın olamaz mı, sadece erkek gibi kadın mı olunur güçlü olmak için” gibi linçlere maruz kaldı.

YANLIŞ IŞIK KONDUĞUNDAN KENDİSİ OLMAKTAN ÇIKMIŞ

Çoğu sosyal medya kullanıcısı heykelin kaldırılması gerektiğini yazdı.

Halen sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri olan bu heykel gündemdeki yerini korurken eleştirilerin odağındaki isim heykeltraş Pınar Öktem Doğan, “Maalesef benim bilgim dışında bir ışıklandırma yapılmış ve heykelin anatomisi yansıma yüzünden bambaşka olmuş. Kalktım tekrar alana gittim, kontrol ettim. Fotoğraflarla heykelin alakası yok. Bu heykel form ve ışığın birlikteliğini yansıtıyor. Ama yanlış ışık konduğundan kendisi olmaktan çıkmış.” Açıklamasında bulundu.  

HEYKELİN ASIL FOTOĞRAFI

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler