Büyük miting bugün

Peygamberimize hakaret içeren filme tepki amaclı bugün Diyarbakır’da tarihi “sadakat mitingi” düzenlenecek.

Büyük miting bugün

Peygamber Efendimize hakaret içerikli çekilen filme tepki için bugün Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda düzenlenecek `Peygamberimize Sadakat Mitingi`nin hazırlıkları tamamlandı. Polis olabilecek provokasyonlara karşı da teyyakkuza geçti. Halkın büyük ilgi göstereceği tahmin edilen mitinge bölge il ve ilçelerden de katılım olacağı bildirildi.

 

HALK MİTİNGE ÇAĞRILDI

Yaklaşık bir haftadan buyana Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından caddelere asılan bez pankart, dükkânlara yapıştırılan afiş ve evlere dağıtılan el ilanlarının ardından dün de kentin dört bir yanında anons araçlarıyla, miting çağrısı yapıldı.

Pankartlarda "Ey Müslüman! Peygamber Efendimiz(as)`a yapılan hakaretlere sessiz kalma" denilerek Peygamberimiz(sav)`e yapılan hakaretleri lanetlemek amacıyla tüm Peygamber Sevdalıları İstasyon Meydanı`na davet edildi.

VATANDAŞIN İLGİSİ BÜYÜK

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V)’e “Sadakat mitingi” adı verilen organizasyon şehirde renkli görüntüler oluştururken, halkın yoğun bir teveccüh gösterdiği dikkat çekti. Halkı Türkçe, Kürtçe ve Zazaca olarak hazırlanan anonslarla İstasyon Meydanı`nda düzenlenecek olan mitinge çağırdı.

BÖLGEDEN KATILIM BEKLENİYOR

Halkın büyük ilgi göstereceği tahmin edilen mitinge bölge il ve ilçelerden de katılım olacağı bildirildi.

Batman, Mardin, Şanlıurfa ve Elazığ başta olmak üzere bölgenin bir çok yerinden, vatandaşların araclarıyla Diyarbakır’a gelerek, mitinge katılacaklarından dolayı, şehir trafiği için önlem alırken, Diyarbakır İl Emniyet müdürlüğü de olası provokasyonlara karşı teyyakkuza geçti. Özellikle şehir giriş-çıkışlarını kontrol altında tutarken, günlük asayiş uygulamalarını da artırdı.

BAZI YOLLAR KAPATILDI

BUarada, Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, 12.00-17.45 saatlerinde İstasyon Meydanı'nda yapılacak olan açık hava toplantısı nedeniyle trafik tedbirleri alındı. Bu kapsamda İstasyon Meydanı'na çıkış yapılan Şehitlik Kavşağı, Bağlar Polis Merkezi önü, Ofis Kavşağı, DSİ Kavşağı ve Kışla Caddesi trafiğe kapatılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz